Sekurang-kurangnya 39 maut selepas kebakaran di wilayah Jiangxi, China, kata pegawai

(SeaPRwire) –   Sekurang-kurangnya 39 orang terbunuh dan sembilan orang cedera selepas kebakaran meletus di wilayah Jiangxi, China tenggara, kata pegawai.

Penyelamat masih berusaha untuk mencapai orang-orang terperangkap di dalam bangunan, menurut stesen penyiaran negara CCTV.

Stesen penyiaran itu berkata kebakaran meletus di dalam bangunan yang menempatkan kafe internet di tingkat bawah dan pusat-pusat tuisyen di tingkat atas. Belum jelas berapa ramai lagi terperangkap di dalam bangunan.

Pegawai-pegawai daerah Yushui, wilayah Jiangxi berkata kebakaran meletus di tingkat bawah kawasan membeli-belah pada pukul 15:24, Rabu. Mereka berkata 120 orang penyelamat, bomba, polis dan pegawai kerajaan tempatan telah dihantar ke tempat kejadian.

Kerajaan tempatan berkata siasatan sedang dijalankan, dan punca kebakaran sedang disiasat.

Pada hujung minggu lepas, kebakaran di kawasan pusat wilayah Henan meletus di asrama sekolah dan mengorbankan 13 orang kanak-kanak.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.