Suspek dalam serangan kimia di London mungkin hilang ke Sungai Thames, polis UK kata

(SeaPRwire) –   Suspek dalam serangan kimia di London kemungkinan hilang di Sungai Thames, polis UK kata

Komander Polis Metropolitan Jon Savell mengatakan imej litar tertutup menunjukkan Abdul Ezedi berjalan di atas jambatan di atas sungai tetapi tidak pernah keluar daripadanya. Penyiasat menyimpulkan bahawa beliau mungkin “masuk ke dalam air”, walaupun mereka tidak menemui mayat.

“Pada masa ini tahun, Thames mengalir sangat laju, sangat lebar dan penuh dengan banyak tersangkut,” kata Savell kepada wartawan. “Ia agak mungkin jika dia masuk ke dalam air, dia tidak akan muncul selama kira-kira sebulan, dan ia tidak di luar kemungkinan bahawa dia mungkin tidak pernah benar-benar muncul.”

Polis sedang mencari Ezedi, 35, selepas wanita dan anak perempuannya diserang dengan bahan alkali di kawasan Clapham selatan London pada 31 Januari. Imej Ezedi yang diambil selepas serangan mendedahkan beliau mengalami kecederaan yang signifikan di bahagian kanan mukanya.

Wanita itu sebelumnya berada dalam hubungan dengan beliau, menurut polis.

Media British melaporkan bahawa Ezedi adalah pelarian Afghanistan yang diberi perlindungan walaupun dia didapati bersalah atas kesalahan seks pada tahun 2018. Permohonan perlindungan Ezedi pada mulanya ditolak, tetapi kemudian diberi keizinan untuk kekal di UK selepas mendakwa bahawa dia telah memeluk agama Kristian, akhbar Daily Telegraph melaporkan.

Polis berkata penyiasatan mereka terus.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.