Suspek dalam serangan yang membunuh pelancong di Paris dilaporkan berteriak ‘Allahu Akbar’

(SeaPRwire) –   Seorang suspek telah ditangkap selepas membunuh seorang dan mencederakan orang lain dalam serangan kejutan berhampiran Menara Eiffel pada hari Sabtu, mengikut satu kenyataan oleh

“Polis baru sahaja dengan berani menangkap seorang penyerang menyerang, di sekitar Quai de Grenelle. Satu mangsa yang mati dan satu mangsa yang cedera diberi rawatan oleh Jabatan Bomba Paris. Sila elak kawasan itu,” kenyataan Darmanin.

Suspek didakwa menjerit “Allahu Akbar” AFP melaporkan, mengikut sumber, tetapi Digital tidak dapat mengesahkannya.

Siasatan sedang dijalankan dan diminta untuk mengelak kawasan itu.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.