Pasaran Membran Pempadaman Air Global Pandangan dan Ramalan sehingga 2026 – Segmen Membran Terapan Cecair Mengambil Bahagian Terbesar Pasaran

Real Estate05 franckito Depositphotos 65894943 S Global Waterproofing Membrane Market Insights and Forecasts to 2026 - Liquid Applied Membrane Segment Accounts for Maximum Market Share

(SeaPRwire) –   DUBLIN, Dec. 5, 2023 — Laporan telah ditambahkan kepada ResearchAndMarkets.com’s penawaran.

Research and Markets Logo

Pasaran global membran kedap air dijangka mencapai US$33.18 billion pada tahun 2023, berkembang pada kadar pertumbuhan tahunan sebanyak 6.50% sepanjang tempoh ramalan.

Segmen Yang Diperincikan

 • Mengikut Produk: Segmen membran cecair terapung memimpin pasaran membran kedap air, dengan menguasai bahagian pasaran yang maksimum. Segmen membran cecair dijangka mengalami pertumbuhan tinggi disebabkan kesedaran yang semakin meningkat terhadap kelebihan produk seperti kos yang lebih murah dan kemudahan pemasangan. Selain itu, pengeluar memberi tumpuan untuk memperkenalkan penyelesaian baharu di pasaran yang akan terus menyumbang kepada pertumbuhan pasaran.
 • Mengikut Aplikasi: Laporan ini membahagikan pasaran global kepada enam segmen berdasarkan aplikasi iaitu Struktur Bangunan, Bumbung, Jalan Raya, Pengurusan Sisa & Air, Dinding, dan Lain-lain. Struktur bangunan memegang bahagian dominan di pasaran. Pertumbuhan ini boleh dikaitkan dengan aplikasi tinggi membran kedap air dalam bangunan untuk meningkatkan jangka hayat dan perlindungan pada suhu yang berbeza.
 • Mengikut Bahan Mentah: Menurut laporan, pasaran telah dibahagikan kepada enam segmen berdasarkan jenis pembinaan: PVC, HDPE, EPDM, TPO, Bitumen Terubahsuai, dan Lain-lain. Segmen bitumen terubahsuai dijangka berkembang pada kadar 6.8% dalam tahun-tahun akan datang disebabkan sifat-sifat uniknya seperti daya tahan tinggi terhadap cuaca dan penuaan. Ia meningkatkan daya kebolehgunaan produk dari segi fleksibiliti pada suhu rendah, sifat tahan sinar UV yang tinggi dan daya tahan aliran yang tinggi pada suhu tinggi.
 • Mengikut Penggunaan: Pasaran pemulihan dijangka berkembang pada kadar CAGR tinggi sepanjang tempoh ramalan. Peningkatan aktiviti pemulihan di ekonomi maju seperti Amerika Syarikat dan negara-negara di Eropah merupakan penggerak utama pasaran membran kedap air. Pendapatan boleh guna, pinjaman mudah dan ketersediaan yang lebih mampu membiayai telah menyebabkan pemilik rumah menumpukan lebih perhatian kepada projek pemulihan dan pembaikan.

Liputan Geografi

Kawasan Asia Pasifik mendominasi pasaran dengan bahagian terbesar di pasaran global. Kawasan ini dijangka terus memimpin pasaran membran kedap air global sepanjang tempoh ramalan disebabkan pembangunan infrastruktur dan perindustrian yang pesat, terutamanya di China dan India. Pasaran Amerika Syarikat dibahagikan berdasarkan produk: Membran Cecair Terapung dan Membran Seket. Membran cecair terapung dijangka berkembang pada kadar CAGR tertinggi disebabkan peningkatan projek perumahan, keperluan pembinaan bawah tanah yang semakin meningkat dan pembangunan infrastruktur yang pesat di Amerika Syarikat.

Faktor-faktor Berimpak Utama

Pemacu Pertumbuhan

 • Pertumbuhan Industri Pembinaan
 • Pendapatan Boleh Guna yang Meningkat
 • Inisiatif Kerajaan Yang Menyokong
 • Permintaan Rumah Perumahan yang Meningkat

Industri pembinaan merupakan industri berisiko tinggi yang merangkumi pelbagai aktiviti, daripada pembangunan infrastruktur hingga pemulihan termasuk pembinaan perumahan, pembinaan jambatan, pembalakan jalan raya dan sebagainya. Salah satu aplikasi paling penting dalam pembinaan adalah kedap air. Kedap air meningkatkan daya tahan banyak permukaan yang berbeza dalam pembinaan. Selain itu, bahan kedap air perlu dipasang untuk memastikan keselesaan rumah atau pejabat yang akan digunakan selepas pembinaan selesai. Pertambahan aktiviti pembinaan telah mencipta permintaan terhadap penyelesaian kedap air. Trend ini dijangka akan berterusan pada masa hadapan dan akan menyumbang kepada prospek pertumbuhan meluas bagi pasaran membran kedap air global.

Cabaran

 • Harga Bahan Mentah Berfluktuasi
 • Isu Kesihatan Dan Alam Sekitar Berpotensi

Kos bahan mentah untuk menghasilkan bahan binaan memberi kesan kepada harga bahan binaan. Peningkatan kos bahan mentah bersama-sama faktor lain seperti minyak, gas dan tenaga adalah antara punca utama kenaikan harga membran kedap air. Bahan mentah yang digunakan untuk menghasilkan membran kedap air terutamanya diekstrak daripada minyak mentah. Membran kedap air berasaskan PVC, PU, akrilik dan bitumen semuanya berasal daripada sumber petroleum. Disebabkan harga minyak mentah yang berfluktuasi, harga bahan mentah membran kedap air juga terjejas. Oleh itu, peningkatan harga bahan mentah dijangka akan menyukarkan pertumbuhan pasaran membran kedap air.

Trend

 • Peningkatan Umur Bangunan
 • Permintaan Yang Meningkat Untuk Bumbung Hijau & Bangunan Hijau

Stok perumahan yang semakin menua menandakan pasaran pemulihan sedang berkembang, kerana struktur lama biasanya memerlukan kemudahan baharu, atau pembaikan/penggantian komponen lama. Rumah lama kurang cekap tenaga berbanding pembinaan baharu dan akhirnya memerlukan pemodelan dan pemulihan pada masa hadapan. Dengan stok perumahan di seluruh dunia semakin menua, permintaan untuk pembinaan baharu dijangka meningkat dalam jangka panjang dan pasaran pemodelan juga mungkin mendapat dorongan kerana bangunan lama sering memerlukan pembaikpulihan. Apabila umur perumahan meningkat, permintaan terhadap produk membran kedap air juga dijangka meningkat.

Analisis Pemain Utama

Pasaran membran kedap air global bersifat sangat terpecah-pecah, dengan banyak pemain memegang bahagian pasaran yang kecil. Pemain utama pasaran membran kedap air global termasuk:

 • BASF
 • Berkshire Hathaway
 • Carlisle Companies
 • Dow
 • Forsoc
 • GCP Applied Technologies
 • RPM International
 • Sika AG
 • Soprema Group
 • Standard Industries

Untuk maklumat lanjut mengenai laporan ini, sila lawati

Tentang ResearchAndMarkets.com
ResearchAndMarkets.com ialah sumber utama laporan pasaran antarabangsa dan data pasaran antarabangsa. Kami menyediakan anda dengan maklumat terkini mengenai pasaran dan rantau antarabangsa, industri utama, syarikat terkemuka, produk baharu dan trend terkini.

Media Contact:
Research and Markets
Laura Wood, Pengurus Kanan

Untuk Jam Pejabat E.S.T Hubungi +1-917-300-0470
Untuk Amerika Syarikat/CAN Tol Percuma Hubungi +1-800-526-8630
Untuk Jam Pejabat GMT Hubungi +353-1-416-8900

U.S. Fax: 646-607-1907
Fax (di luar Amerika Syarikat): +353-1-481-1716

Logo:

SUMBER Research and Markets

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.