PayPal Meningkatkan Ramalan Kemuntungan 2024, Memprioritaskan Pertumbuhan Checkout

paypal

(SeaPRwire) –   (NASDAQ: PYPL) eksekutif menjelaskan rancangan untuk merevitalisasikan pertumbuhan dalam produk pembayaran bermerek di tengah persaingan yang meningkat dari pesaing teknologi besar, menyusul revisi perusahaan terhadap prakiraan laba bersih tahun ini.

Syarikat pembayaran ini menghadapi cabaran tahun lalu berikutan kebimbangan terhadap penembusan Apple (NASDAQ: AAPL) dan Google Alphabet (NASDAQ: GOOG, NASDAQ: GOOGL) ke dalam pembayaran digital, memunculkan ketakutan terhadap pengurangan pangsa pasaran. Walaupun perniagaan tidak bermerek PayPal menunjukkan pertumbuhan, kebimbangan investor berterusan disebabkan kelemahan dalam penawarannya yang bermerek, terutamanya Venmo.

CEO Alex Chriss menekankan komitmen syarikat untuk mempercepatkan pertumbuhan dalam pembayaran bermerek dan meningkatkan keuntungan perniagaan. Inisiatif untuk meningkatkan pengalaman pembayaran bermerek utama sedang dijalankan untuk memperkukuh daya saing pasaran.

Pengumuman itu menguatkan semangat pelabur, memacu peningkatan 3% dalam saham PayPal, apabila keputusan suku tahun menekankan belanjawan pengguna yang kukuh dan peningkatan margin yang memudahkan langkah-langkah pengurangan kos.

Chriss menekankan fokus PayPal terhadap disiplin kos dan peningkatan kecekapan untuk mengoptimumkan prestasi operasi dan menggerakkan keuntungan.

Syarikat kini menjangkakan peningkatan peratusan single digit pertengahan hingga tinggi dalam keuntungan terlaras bagi 2024, menandakan optimisme berkenaan keberkesanan inisiatif strategik di bawah kepimpinan baharu.

Pensyarah menyambut tanda awal positif inisiatif pengurusan, menyatakan keyakinan terhadap potensi untuk keputusan yang lebih baik.

Pada suku pertama, jumlah volum pembayaran meningkat sebanyak 14% kepada $403.9 bilion, manakala hasil bersih meningkat 10% kepada $7.7 bilion. Tambahan pula, margin operasi terlaras PayPal meningkat 84 mata asas kepada 18.2%, memantulkan kecekapan operasi.

Walaupun cabaran berterusan, pensyarah kekal optimis terhadap prospek jangka panjang PayPal, memandangkan evolusinya daripada butang pembayaran tradisional kepada platform menyeluruh yang menawarkan penyelesaian end-to-end untuk pengguna dan peniaga.

Keuntungan bersih sesaat seakhir suku pertama yang berakhir pada 31 Mac berjumlah $1.08, berbanding 85 sen dalam tempoh yang sama tahun lalu, menandakan momentum positif dalam prestasi kewangan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.