Pertumbuhan USD 1.91 bilion dijangka dalam Pasaran Alat Muzik antara 2022 dan 2027, Menganalisis Pertumbuhan dalam Segmen Alat Muzik Rentang – 17,000+ Kajian Teknologi Research Reports

39 USD 1.91 billion growth expected in Musical Instrument Market between 2022 and 2027, Analysing Growth in the String Instrument Segment - 17,000+ Technavio Research Reports

(SeaPRwire) –   NEW YORK, 1 Februari 2024 — Dianggarkan saiznya akan berkembang sebanyak USD 1.91 biliondari 2022 hingga 2027, menurut Technavio. Anggaran pasaran akan berkembang pada CAGR 3.85% dalam tempoh ramalan. Segmen alat muzik bertali, meliputi gitar, violin, cello dan banjo, bersedia untuk pertumbuhan yang ketara dalam tempoh ramalan. Alat muzik bertali, terdiri daripada jenis akustik dan elektrik, menggunakan bahan seperti serat tumbuhan dan logam untuk menghasilkan bunyi. Sementara alat muzik akustik berkembang maju di pasaran sedang membangun seperti Brazil dan India, gitar elektrik menyaksikan pertumbuhan yang didorong oleh kumpulan rock dan peminat, khususnya didorong oleh ketersediaan secara dalam talian dan trend jelajah global. Untuk lebih banyak input tentang data sejarah (2017 hingga 2021) dan saiz ramalan (2023 hingga 2027) – 

Technavio has announced its latest market research report titled Global Musical Instrument Market 2023-2027

Technavio telah mengelaskan pasaran berdasarkan Produk (Alat muzik bertali, Piano dan papan kekunci, Alat muzik dram dan perkusi, dan Lain-lain), Saluran Pengedaran (Luar talian dan Dalam talian), serta Geografi (Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). 

Dari segi geografi, pasaran alat muzik global dibahagikan kepada Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika. Laporan ini memberikan input boleh tindakan serta menganggarkan sumbangan semua wilayah kepada pertumbuhan pasaran alat muzik global.

  • Amerika Utara dianggarkan menyumbang 40% kepada pertumbuhan dalam tempoh ramalan. 

Input tentang sumbangan pasaran pelbagai segmen termasuk negara dan wilayah, data sejarah (2017 hingga 2021) dan saiz ramalan (2023 hingga 2027) –

Pertumbuhan ini didorong oleh peningkatkan populariti kedai-kedai dalam talian. Peruncit tradisional beralih kepada platform dalam talian untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat, membolehkan capaian pelanggan yang mudah dan kos efektif. Saluran dalam talian seperti Musician’s Friend dan Amazon memperoleh tarikan, menawarkan peluang pertumbuhan yang besar dalam tempoh ramalan.

  • Penggunaan meluas peranti mudah alih menjejaskan pertumbuhan.

Input mengenai Pemandu, trend, & Cabaran, tempoh sejarah (2017 hingga 2021) dan tempoh ramalan (2023 hingga 2027)- 

Apakah data utama yang diliputi dalam laporan Pasaran Alat Muzik ini?

  • CAGR dalam tempoh ramalan
  • Maklumat terperinci tentang faktor yang akan memacu pertumbuhan Pasaran Alat Muzik antara 2023 dan 2027
  • Anggaran yang tepat mengenai saiz Pasaran Alat Muzik dan sumbangannya kepada pasaran induk
  • Ramalan tepat tentang trend yang akan datang dan perubahan dalam tingkah laku pengguna
  • Pertumbuhan industri Alat Muzik merentas Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika
  • Analisis menyeluruh tentang landskap kompetitif pasaran dan maklumat terperinci mengenai vendor
  • Analisis menyeluruh tentang faktor yang akan mencabar pertumbuhan vendor Alat Muzik

Alat Muzik Popular

Industri alat muzik merangkumi pelbagai alat, termasuk gitar, piano, violin, dram, seruling, saksofon, papan kekunci dan banyak lagi. Ia memenuhi pelbagai pilihan dan genre muzik, dengan papan kekunci elektronik, synthesizer dan dram mendapat populariti bersama alat muzik tradisional. Pasaran ini menawarkan alat muzik untuk pelbagai tahap kemahiran dan gaya muzik, memenuhi keperluan pemula dan profesional.

Laporan Berkaitan:

dianggarkan akan berkembang sebanyak USD 20,439.65 pada 5.25% antara 2023 dan 2028. 

dianggarkan akan berkembang sebanyak USD 373.41 juta pada CAGR 2.77% antara 2023 dan 2028. 

Tentang Kami
Technavio ialah sebuah syarikat penyelidikan dan nasihat teknologi global yang terkemuka. Penyelidikan dan analisis mereka memberi tumpuan kepada trend yang sedang meningkat dan memberikan input boleh tindakan untuk membantu perniagaan mengenal pasti peluang dan membangunkan strategi yang berkesan untuk mengoptimumkan kedudukan mereka. Dengan lebih daripada 500 penganalisis khusus, perpustakaan laporan Technavio mengandungi lebih daripada 17,000 laporan dan terus bertambah, meliputi 800 teknologi, merangkumi 50 negara. Pangkalan pelanggan mereka terdiri daripada perusahaan pelbagai saiz, termasuk lebih daripada 100 syarikat Fortune 500. Pangkalan pelanggan yang semakin berkembang ini bergantung kepada liputan komprehensif Technavio, penyelidikan meluas dan input boleh tindakan untuk mengenal pasti peluang dalam pasaran sedia ada dan pasaran berpotensi serta menilai kedudukan kompetitif mereka dalam senario yang berubah.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Hubungi
Penyelidikan Technavio
Jesse Maida
Eksekutif Media & Pemasaran
AS: +