Biocomposites melampaui jangkaan pendapatan dan membuat langkah besar dalam penyelidikan dan pembangunan

  • Rekod baru untuk pertumbuhan jualan dan bilangan pesakit yang disokong
  • Portfolio produk dipertingkat melalui pengambilalihan NanoBone® dan pengembangan kelulusan STIMULAN® sebagai pembawa antibiotik untuk merawat jangkitan bakteria
  • Penyelidikan dan Pembangunan dipertingkat dengan STIMULAN VG bergerak ke peringkat ujian klinikal fasa II dan pelaburan dalam Renovite

(SeaPRwire) –   KEELE, England, 13 Dis. 2023 — Biocomposites, syarikat peranti perubatan antarabangsa yang merekabentuk, mengeluarkan dan memasarkan produk terkemuka untuk digunakan dalam pengurusan jangkitan tulang dan tisu lembut, melaporkan tahun pertumbuhan rekod, pelaburan dalam produk baharu dan kemajuan dalam penyelidikan dan pembangunan.

Membantu lebih pesakit

2023 merupakan rekod baharu untuk bilangan pesakit yang mendapat manfaat daripada produk Biocomposites sebagai sebahagian daripada rawatan mereka. Ini adalah hasil pertumbuhan permintaan melebihi 30% untuk produk kami di China, India, UK, Eropah dan di seluruh Amerika — didorong oleh prestasi produk serta pengembangan penggunaan di luar bidang kepakaran ortopedik tradisional ke dalam bidang baharu seperti tulang belakang, kaki dan tumit, serta podiatri.

Jangkauan geografi Biocomposites juga diperluaskan dengan penambahan pengedar baharu di Afrika Selatan, Israel, Turki, Yunani, Cyprus, Singapura, Thailand, Republik Dominica, Venezuela dan Guatemala. Produk Subiton dan Synimed juga mula dijual melalui rangkaian Biocomposites di UK dan India.

Portfolio produk dipertingkat

Pengambilalihan teknologi NanoBone, pada Jun tahun ini, menambah julat baru graf sintetik tulang osteoinduktif ke portfolio Biocomposites. Teknologi patennya yang meniru platlet hidroksiapatit nanostruktur dalam tulang semula jadi dan memberikan kadar pemulihan yang setanding dengan autograft, tanpa kos dan komplikasi mengambil tulang daripada pesakit.

Kemajuan besar juga dicapai dalam mengembangkan kelulusan STIMULAN di seluruh dunia. Ia masih satu-satunya matriks kalsium yang diluluskan untuk membantu pemulihan luka, merawat jangkitan bakteria dan membawa antibiotik dalam tulang dan tisu lembut. Hari ini, STIMULAN, apabila dicampurkan dengan antibiotik, boleh digunakan untuk merawat jangkitan bakteria di Kanada, Colombia, Brazil, Mexico dan Afrika Selatan. Ia juga boleh digunakan untuk membawa antibiotik di Argentina, Brunei, Chile, Costa Rica, Republik Dominica, Mesir, Eropah, Guatemala, Hong Kong, Israel, Jamaika, Jordan, Kuwait, Malaysia, Zealand Baru, Panama, Puerto Rico, Qatar, Arab Saudi, Serbia, Singapura, Taiwan, Thailand, Trinidad & Tobago, UK, dan Vietnam.

Pertumbuhan & P

Tahun ini, kami telah mengambil langkah besar dalam pembangunan STIMULAN VG, dengan mendapat kelulusan FDA untuk maju ke ujian klinikal fasa II. STIMULAN VG, yang merupakan campuran STIMULAN dengan vankomisin dan gentamicin, akan menjadi kombinasi baharu ubat-peranti yang bertujuan untuk merawat osteomielitis kaki diabetes — dengan potensi untuk mengubah hasil dan memberi kesan positif kepada banyak nyawa pesakit.

Biocomposites juga melabur dalam Renovos, syarikat biologi inovatif yang lahir daripada penyelidikan ke atas sifat nanoclay di Universiti Southampton. Platfom penghantaran terapeutik baharu mereka, RENOVITE®, merupakan pembawa nanoclay sintetik boleh biodegradasi yang boleh digunakan untuk meletakkan pelbagai ubat dan biologik di lokasi rawatan. Sebagai pembawa yang berrespons sel, ia memerlukan dos ubat terapeutik yang lebih rendah untuk mempercepat pemulihan.

Memperkukuh pasukan

Biocomposites memperluaskan pasukan pengurusan kanannya dengan melantik dua pengarah baharu. Pada Ogos 2023, Michelle Lewis menjadi Pengarah Sumber Manusia, memimpin Biocomposites dalam mengurus tenaga kerjanya yang telah berlipat ganda dalam dua tahun kebelakangan ini. Ciara Airey menjadi Pengarah Hal Ehwal Peraturan, membangunkan pasukan dan rangka kerja untuk menyokong laluan peraturan portfolio peranti perubatan dan kombinasi ubat-peranti yang meluas syarikat.

Ahli pasukan Biocomposites menghadiri dan membentangkan kertas kerja di beberapa acara sains dan industri sepanjang tahun. Pada Oktober 2023, Biocomposites menganjurkan simposium bersama dua pakar klinikal terkemuka di di Basel, Switzerland, dan membentangkan data terkini menunjukkan manfaat STIMULAN dalam meningkatkan hasil untuk pesakit jangkitan persendi prostetik. Menangani bidang di luar ortopedik, Biocomposites juga menaja sesi di Persidangan Tahunan Wounds UK yang diadakan di Harrogate, UK, pada 7 November 2023, di mana kumpulan konsensus doktor multidisplin daripada unit penyelidikan terkemuka membincangkan pengurusan jangkitan kaki kompleks yang berkaitan dengan diabetes dan peranan STIMULAN dalam meningkatkan hasil pesakit.

Berkomentar mengenai prestasi luar biasa Biocomposites, Michael Harris, Ketua Pegawai Eksekutif, berkata: “Prestasi 2023 kami telah melebihi jangkaan kami. Produk kami membuat perbezaan nyata kepada kehidupan orang. Adalah menakjubkan untuk melihat lebih banyak pesakit mendapat manfaat daripadanya. Dengan percepatan penyelidikan dan pembangunan produk dalam lima tahun kebelakangan ini, kami kini melihat tonggak penting dicapai kerana kami meletakkan diri sebagai pembekal pilihan bagi pakar bedah dan podiatri yang ingin merawat pesakit jangkitan.”

Mengenai Biocomposites

Biocomposites merupakan syarikat peranti perubatan antarabangsa yang merekabentuk, mengeluarkan, dan memasarkan produk terkemuka di dunia untuk digunakan dalam pengurusan jangkitan tulang dan tisu lembut. Berpangkalan di Keele, UK, ia mempunyai operasi global di seluruh Eropah, AS, Argentina, Kanada, China dan India. Biocomposites merupakan pemimpin dunia dalam pembangunan sebatian kalsium dan simen tulang inovatif untuk kegunaan bedah. Produknya meregenerasi tulang dan menyasarkan risiko jangkitan dalam pelbagai bidang kepakaran termasuk jangkitan muskuloskeleton, ortopedik, kecederaan, tulang belakang, kaki dan tumit, serta podiatri. Produk Biocomposites kini digunakan dalam lebih satu juta prosedur setiap tahun dan dijual di lebih 100 negara di seluruh dunia. Sila lawati untuk mengetahui lebih lanjut.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.