Casio Mengemas Kembali Pianod Digital Celviano AP dengan Gaya Baru yang Indah, Akhir Kayu Meranti dan Suara Hamburg Grand yang Memiliki Inspirasi

4 2 Casio Updates Celviano AP Digital Pianos with Gorgeous New Style, Rosewood Finish and Inspiring Hamburg Grand Tone

(SeaPRwire) –   Model Celviano AP Digital Pianos terkini menampilkan Gaya Baru yang Menawan, Akhiran Rosewood dan Suara Hamburg Grand yang Mempesona

ANAHEIM, Calif., 25 Januari 2024 — Casio, pembuat alat muzik yang paling terkemuka di dunia, telah melancarkan tiga model premium yang mempunyai gaya baru dan akhiran Rosewood yang menawan, Suara Hamburg Grand Piano yang sempurna, sistem pembesar suara yang direka semula dan Bar Maklumat Visual yang inovatif untuk meningkatkan proses pembelajaran.

Casio Updates Celviano AP Digital Pianos with Gorgeous New Style, Rosewood Finish and Inspiring Hamburg Grand Tone

Ditakrifkan oleh kualiti bunyi yang cemerlang, sentuhan yang hebat dan teknologi pembelajaran pintar terkini, piano digital Celviano adalah antara yang terbaik di dunia, dihasilkan oleh jenama yang boleh dipercayai dengan sejarah panjang dalam alat muzik.

Tiga model baru—AP-750, AP-550 dan AP-S450—cantik dari segi reka bentuk, mewakili salah satu gaya furnitur piano paling menarik yang terdapat hari ini. Hiasan mewah terdapat di mana-mana, seperti panel hadapan yang menggambarkan kunci dan tangan anda, memberi inspirasi visual ketika anda bermain.

Tidak seperti pesaing piano digital yang menggunakan kayu kasar untuk kuncinya, Casio menghasilkan kunci Celviano daripada kayu Spruce Austria halus, yang menambah ketangguhan, ketumpatan dan keseimbangan sambil menyampaikan estetika yang tidak berlebihan.

Casio telah membina reputasi memiliki beberapa tindak balas aksi digital piano terbaik yang tersedia. Model baru ini menggabungkan Smart Hybrid Hammer Action Keyboard Celviano Edition, penambahbaikan halus tetapi ketara terhadap tindak balas yang dijumpai dalam model Privia terbaru mereka yang memberikan respon yang senyap dan lembut yang diharapkan daripada grand piano yang diatur dengan baik.

Casio juga telah membuat lompatan kuantum dengan sistem pembesar suara Celviano baru, yang setia mewakili bunyi tiga dimensi sebuah grand piano ketika ia berasal dari atas dan bawah papan bunyi tanpa distorsi, walaupun apabila dimainkan pada aras tinggi. Seperti grand piano, model AP-750 dan AP-550 menggabungkan penutup atas unik yang boleh dibuka untuk memancarkan bunyi ke hadapan, mengelilingi pemain dan penonton dengan bass dalam, treble berkilauan dan ketelusan di seluruh spektrum audio.

Setiap alat menampilkan Suara Hamburg Piano yang baru dan sempurna yang memberikan puncak ungkapan muzik. Mengambil kira puluhan mikrofon kelas dunia yang ditempatkan dengan teliti, Casio menumpukkan jam berbilang untuk setia merekodkan “mekar” semula jadi salah satu piano paling dicari dan agung di dunia—daripada hentaman kunci, palu, penahan dan resonans tali hingga bagaimana alat itu bertindak balas terhadap persekitaran akustiknya. Hasilnya adalah Suara Piano yang menakjubkan, bermaya dan berpelbagai yang sepadan dengan kunci dan sistem pembesar suara Celviano.

Inovasi Casio yang lain ialah Bar Maklumat Visual baru di atas kunci yang memberdayakan dan bertindak balas kepada persembahan. Sebagai metronom, ia memaparkan irama berdenyut dalam pilihan corak untuk membantu membuat bermain dan pembelajaran lebih mudah diakses. Ia juga boleh bertindak balas dan memaparkan kekuatan bermain dan kedalaman kaki, membolehkan guru dan pelajar menyempurnakan teknik jari dan kaki mereka.

Piano yang menginspirasi ini akan mempunyai pemuzik menemui idea muzik mengalir lebih pantas daripada biasa, membawa kepada momen “saya ingin merekod itu” yang tidak terelakkan yang dihadapi oleh kebanyakan pemain. Model AP yang baru ini membolehkan pemain untuk kembali dalam masa dan menuntut semula persembahan terbaik mereka. Mereka boleh mendengar beberapa minit terakhir permainan mereka dengan segera dengan menyentuh butang, walaupun mereka lupa untuk memulakan rakaman.

AP-750, bendera dalam keluarga baru model siri klasik AP ini, menampilkan 39 nada binaan, 9 daripadanya adalah Suara Grand Piano. Nada Piano ini termasuk tiga daripada piano grand terunggul di dunia, termasuk Hamburg Grand yang menakjubkan baru; Berlin Grand, dibangunkan bekerjasama dengan C. Bechstein, pembuat piano 170 tahun yang terkenal dengan suara hangat dan kaya dengan kejelasan dan nuans yang luar biasa; dan Vienna Grand, yang menyediakan bunyi tenang dan berwibawa dengan bass kaya dan nada indah apabila kunci dimainkan dengan lembut.

Preset Repertoire Piano Klasikal alat baru meletakkan Nada-nada mewah ini kegunaan mesteri, memanggil 10 gaya piano zaman dengan permintaan, termasuk Sonata, Etude, Romance, Nocturne, Polonaise, Concert Etude, Prelude, Partita, Waltz dan Little Piece Upright.

Sistem bunyi Grandphonic 4-Saluran baru dengan 8 pembesar suara—daripada 6 dalam pendahulunya—bekerja sejajar dengan Sumber Bunyi Grand AiR Casio untuk mereproduksi bunyi grand piano yang kaya, dinamik dan kompleks.

AP-550, juga sebahagian daripada Siri Klasik, menampilkan sistem 2-Saluran/4-Pembesar suara, serta 26 nada binaan, 6 daripadanya adalah Suara Grand Piano, termasuk Hamburg Grand dan New York Grand. Model baru ini menawarkan pilihan warna Rosewood yang kaya, hangat, memberikan kesan keeleganan dan kecanggihan kepada mana-mana persekitaran.

AP-S450 mewarisi beberapa ciri gaya dan prestasi AP-550, termasuk akhiran Rosewood baru, sistem bunyi 2-Saluran/4-Pembesar suara dan 26 nada binaan, 6 daripadanya adalah Suara Grand Piano, termasuk Hamburg Grand dan New York Grand. Sebagai sebahagian daripada Siri Casio Slim, AP-S450 membawa Smart Hybrid Hammer Action Keyboard syarikat ke badan paling kompak. Ia piano rumah sempurna untuk sesiapa yang perlu menggabungkan sentuhan cemerlang dan bunyi cantik dengan reka bentuk kompak.

Buat kali pertama, kesemua tiga model Celviano datang dengan penukar WU-BT10 Bluetooth*, yang membolehkan sambungan nirkabel dari peranti seperti telefon pintar atau komputer, dan sambungan ke aplikasi MIDI yang boleh didapati seperti aplikasi Casio Music Space. Aplikasi pelbagai guna ini untuk peranti iOS dan Android menyediakan keupayaan untuk menyesuaikan tetapan piano, melihat dan menanda nota muzik, terlibat dengan lesson interaktif gaya permainan, bekerja dengan fail audio, dan banyak lagi. Dengan bunyi audio Bluetooth, piano digital Celviano AP menjadi sistem pembesar suara yang kuat, kaya, jelas yang dengan mudah mengisi sebarang bilik dengan muzik yang menyeru anda untuk bermain bersama.

Akhir sekali, semua model menampilkan port USB-B untuk sambungan komputer berkabel dan bangku yang boleh menyesuaikan ketinggian.

“Model piano digital Celviano ini menggabungkan lebih 30 tahun teknologi dan penambahbaikan reka bentuk, menyediakan pengalaman bermain piano tradisional secara organik, dengan inovasi dan kemudahan yang membuat pembelajaran, pendidikan dan persembahan menyeronokkan dan inspiratif,” kata Stephen Schmidt, Naib Presiden Bahagian Alat Muzik Elektronik Casio. “Celviano telah berkembang jauh dalam reka bentuk, kualiti bunyi, sentuhan dan teknologi, dan kami mengharapkan model baru ini akan diterima sepenuhnya oleh pemuzik semua peringkat umur dan tahap permainan.”

Penetapan Harga dan Ketersediaan

Casio Celviano 550 dan 450 kini sedang diedarkan, dan model 750 akan diedarkan awal Mac 2024. Mereka boleh didapati di pengedar muzik di seluruh negara, dan dengan harga runcit syarikat berikut:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

  • (Hitam) $3,399 MSRP
  • (Hitam, Rosewood, Putih) $2,999 MSRP
  • (Hitam, Rosewood, Putih) $1,999 MSRP

Untuk maklumat lanjut mengenai C