ViewSonic Mencapai Pengesahan SBTi untuk Emisi Bersih Sifar Menjelang 2050

ViewSonic Achieves SBTi Validation for Net-Zero Emissions by 2050

(SeaPRwire) –   LONDON, May 10, 2024 — , pembekal global terkemuka bagi penyelesaian visual, hari ini mengumumkan bahawa sasaran ambisiusnya untuk mencapai nol pelepasan gas rumah hijau (GRH) menjelang 2050 telah disahkan oleh inisiatif Science Based Targets (SBTi). Langkah penting ini menekankan komitmen ViewSonic terhadap kelestarian alam sekitar dan peranannya yang proaktif dalam memerangi perubahan iklim.

ViewSonic aims to achieve net-zero GHG emissions across its entire value chain by 2050.

Sasaran Jangka Pendek untuk Tindakan Iklim

ViewSonic telah bersetuju untuk mengurangkan secara mendalam empat karbon kesannya dengan menetapkan sasaran pengurangan sebanyak 42% dalam pelepasan GRH mutlak Skop 1 dan 2 menjelang 2030, bermula daripada asas 2021. Syarikat juga bertujuan untuk mengurangkan pelepasan GRH Skop 3 daripada barangan dan perkhidmatan yang dibeli dan penggunaan produk yang dijual sebanyak 42% dalam tempoh yang sama. Sasaran ini selari dengan kriteria ketat SBTi untuk mengekalkan peningkatan suhu global kepada 1.5°C di atas paras pra-perindustrian, selaras dengan matlamat paling ambisius Persetujuan Paris.

ViewSonic's targets for achieving net-zero greenhouse gas (GHG) emissions by 2050 have been validated by the Science Based Targets initiative (SBTi).

Wawasan Jangka Panjang untuk Nol Bersih

Dalam mengejar matlamat alam sekitar yang lebih luas, ViewSonic bertujuan untuk mencapai nol pelepasan GRH di seluruh rantaian nilainya menjelang 2050. Komitmen jangka panjang ini adalah sebahagian daripada strategi ViewSonic untuk mengintegrasikan kelestarian ke dalam semua aspek operasi dan etos perniagaannya.

“Menerima pengesahan SBTi untuk sasaran pengurangan pelepasan GRH kami adalah bukti dedikasi kami untuk mencipta masa depan yang lebih lestari,” kata James Chu, CEO ViewSonic. “Sebagai pemimpin teknologi, kami percaya ia adalah tanggungjawab kami untuk memimpin melalui contoh dalam peralihan ke ekonomi rendah karbon. Sasaran yang disahkan ini tidak sahaja mencerminkan komitmen kami tetapi juga menetapkan laluan yang jelas dan berdasarkan sains untuk strategi tindakan iklim kami.”

Penyelesaian Inovatif dan Lestari

Komitmen kepada kelestarian ini turut disokong oleh pensijilan ISO 14064, yang mengesahkan pendekatan yang tegas untuk mengurangkan pelepasan gas rumah hijau. ViewSonic unggul dalam mencipta produk yang cekap tenaga, terserlah dengan paparan interaktif ViewBoard dan paparan komersial yang disahkan EPEAT Perak, serta monitor yang diiktiraf sebagai Paling Cekap Oleh ENERGY STAR 2024. ViewSonic juga memimpin dalam inovasi ramah alam dengan projektor LED dan laser tanpa lampu, yang tidak mengandungi raksa dan mengurangkan impak alam sekitar secara mendadak. Untuk maklumat lanjut mengenai usaha dan komitmen ViewSonic, lawati inisiatif Kami di.

Mengenai ViewSonic

Ditubuhkan pada tahun 1987 di California, ViewSonic adalah pembekal global terkemuka bagi penyelesaian visual dengan kehadiran di lebih 100 negara. Syarikat memanfaatkan lebih 35 tahun kepakaran dalam teknologi visual untuk menyampaikan portfolio lengkap perkakasan, perisian, kandungan dan perkhidmatan. ViewSonic menawarkan pelbagai produk, dengan saiz skrin daripada 5 inci hingga raksasa 760 inci. Ini termasuk paparan interaktif, paparan saiz besar, paparan LED, paparan pen, monitor, projektor, perkhidmatan SaaS, perkhidmatan AI, kandungan interaktif dan lebih banyak lagi. Ekosistem inovatif ini memberdayakan pendidikan, tempat kerja, dan individu untuk menggalakkan kreativiti, kerjasama, dan pembelajaran tanpa halangan. ViewSonic memberi tumpuan kepada mereka produk yang menyampaikan prestasi optimum dan kepuasan pelanggan sambil mengintegrasikan amalan pengeluaran lestari dan mematuhi piawaian cemerlang bagi alam sekitar, sosial, dan tadbir urus. Matlamat syarikat adalah untuk membolehkan pelanggan “Melihat Perbezaan”. Dapatkan maklumat lanjut di.

(PRNewsfoto/ViewSonic)

SUMBER ViewSonic

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.