Lelaki bersenjata bunuh pesakit di hospital Mexico

(SeaPRwire) –   Lelaki bersenjata membunuh pesakit di hospital Mexico pada Selasa.

Pendakwa di negeri Morelos, di selatan Mexico City, berkata serangan itu berlaku awal Selasa di bandar Cuernavaca, ibu negeri.

Pembunuh itu berjaya masuk ke unit rawatan rapi dan membunuh pesakit itu. Mereka melarikan diri selepas serangan itu. Mangsa ialah seorang lelaki berusia 23 tahun yang telah dimasukkan Sabtu kerana luka tembakan.

Pembunuhan di dalam hospital jarang berlaku tetapi bukan tidak pernah berlaku.

Sehari sebelumnya, media tempatan melaporkan bahawa seorang penyerang yang menyamar sebagai doktor telah cuba gagal membunuh seorang pesakit dengan suntikan di sebuah hospital di negeri Sinaloa utara.

Pada 2023, pembunuh berjaya menyerbu sebuah hospital di bandar Culiacán, Sinaloa dalam usaha membunuh seorang pesakit. Tetapi mereka bertembung dengan penembak lain yang sudah di dalam, memicu pertempuran senjata api yang mengorbankan empat orang, termasuk seorang doktor kelihatan terkena tembakan silang.

telah diketahui cuba menamatkan hidup musuh yang cedera dengan serangan di hospital atau ambulans. Pada 2021, dua orang paramedic dibunuh ketika mengangkut seorang pesakit dalam keganasan di negeri Zacatecas utara.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.