Mission Efficiency mendedapatkan Panggilan untuk Tindakan dan janji untuk meningkatkan kemajuan dalam kecekapan tenaga

Oil and Gas 14batch bazil Depositphotos 43055005 S Mission Efficiency unveils Call to Action and pledges for driving progress on energy efficiency

(SeaPRwire) –   DUBAI, UAE, Dec. 5, 2023 — Hari ini di COP28 di Dubai, mengumumkan bahawa ia telah mengesahkan siri pengiktirafan awal bagi menyokong usahanya untuk menggandakan peningkatan tahunan dalam kecekapan tenaga dan menggandakan tiga kali pelaburan tahunan dalam kecekapan tenaga.

Sustainable Energy for All logo

Antara pengiktirafan tersebut, Metrus Energy menunjukkan bahawa ia akan meningkatkan pelaburan terus dalam kecekapan tenaga dengan menggandakan komitmennya untuk pelaburan kepada “America is All In” daripada USD 200 juta kepada USD 400 juta.

Business Council for Sustainable Energy berikrar untuk memberi nasihat kepada pembuat dasar di Amerika Syarikat mengenai isu-isu pasaran, teknologi dan dasar yang berkaitan dengan mempercepatkan skala peningkatan kecekapan tenaga.

Climargy berjanji untuk mengurangkan risiko pelaburan dan memobilisasi pelaburan dalam syarikat perkhidmatan tenaga (ESCO) dan projek kecekapan tenaga.

Semasa COP28, Kesatuan Eropah dan Presiden COP28 Emiriah Arab Bersatu akan melancarkan Global Pledge on Renewables and Energy Efficiency dengan Presiden COP28, bertujuan untuk menggandakan tiga kali kapasiti tenaga boleh diperbaharui dan menggandakan dua kali langkah kecekapan tenaga menjelang 2030.

Untuk menyokong usaha ini, Mission Efficiency melancarkan Panggilan Tindakannya sendiri, di mana negara, syarikat dan organisasi boleh menyatakan sokongan mereka untuk menetapkan sasaran global melebihi kadar peningkatan kecekapan tenaga tahunan dua kali ganda. Mereka yang menyertai Panggilan Tindakan juga mengesahkan bahawa pelaburan perlu digandakan tiga kali kepada lebih daripada USD 1.5 trillion setahun daripada 2026 hingga 2030 yang diperlukan untuk memenuhi sasaran ini.

Selain sekadar menganjurkan sasaran ini, Panggilan Tindakan Mission Efficiency menggalakkan mereka yang menyertai untuk menyampaikan ikrar konkrit atau Kompak Tenaga PBB bagaimana mereka akan menyumbang kepada kemajuan kecekapan tenaga. Siri ikrar pertama telah didedahkan semasa meja bulat di tepi COP28 yang dihoskan oleh Business Council for Sustainable Energy, Edison Electric Institute, Mission Efficiency dan Sustainable Energy for All.

Rakan kongsi Mission Efficiency akan membincangkan ikrar ini dan kesan COP28 terhadap kecekapan tenaga semasa sidang akhbar pada 9 Disember dari 15:30-16:00 GST di Bilik Sidang Media 2, Zone B6 – Bangunan 77 di Zon Biru di COP28.

Kutipan sokongan

“Momentum jelas sedang berkembang bagi pemimpin dunia untuk meningkatkan ambisi dan mengambil sasaran melebihi menggandakan kemajuan kecekapan tenaga dan menggandakan tiga kali pelaburan kecekapan tenaga. Tetapi pencapaian ini memerlukan ekosistem penuh penyokong kecekapan tenaga untuk mengambil tindakan berani. Mission Efficiency telah mewujudkan platform bagi industri, kerajaan, institusi kewangan, dan lain-lain untuk mengikat ikrar sokongan kewangan dan teknikal mereka untuk kecekapan tenaga, yang penting untuk memesatkan peralihan tenaga dan mengurangkan pemanasan global.” Brian Dean, Pengarah Peralihan Tenaga, Sustainable Energy for All

“Semasa pemimpin dunia merundingkan hasil kajian semula global, pakar industri bersetuju bahawa melonjakkan pelaburan dalam kecekapan tenaga adalah penting untuk memenuhi sasaran Persetujuan Paris. Komuniti perniagaan memainkan peranan penting dalam mengarahkan pelaburan dan melaksanakan teknologi penjimatan tenaga. BCSE bangga menandatangani Panggilan Tindakan Mission Efficiency dan menyampaikan ikrar untuk bekerja dengan kerajaan untuk mengambil dasar kecekapan tenaga.” Lisa Jacobson, Presiden, Business Council for Sustainable Energy

Mengenai Sustainable Energy for All

Sustainable Energy for All (SEforALL) ialah sebuah organisasi antarabangsa yang bekerja dengan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu dan pemimpin dalam kerajaan, sektor swasta, institusi kewangan, masyarakat madani dan filantropi untuk menggerakkan tindakan lebih pantas ke arah pencapaian Sasaran Pembangunan Lestari 7 PBB (SDG7) – akses kepada tenaga mampu milik, boleh dipercayai, mampan dan moden untuk semua menjelang 2030 – selari dengan Persetujuan Paris mengenai perubahan iklim. Kami bekerja untuk memastikan peralihan tenaga bersih yang tidak meninggalkan sesiapa dan membawa peluang baru untuk semua merealisasikan potensi mereka.

Dapatkan maklumat lanjut di

Logo –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.