SASOL LIMITED: PENGIKHLASAN KETUA PENGARAH KEWANGAN DAN PENGARAH EKSEKUTIF

11 SASOL LIMITED: RESIGNATION OF CHIEF FINANCIAL OFFICER AND EXECUTIVE DIRECTOR

(SeaPRwire) –   JOHANNESBURG, 2 Mei 2024 — Pemegang saham dimaklumkan menurut perenggan 3.59 Keperluan Senarai JSE bahawa Tuan Hanré Rossouw telah memaklumkan kepada Syarikat bahawa beliau akan meletak jawatan sebagai Ketua Pegawai Kewangan dan pengarah eksekutif Sasol Limited pada 31 Oktober 2024.

Encik Steve Westwell, Pengerusi Sasol, berkata: “Hanré menyertai Sasol pada 4 April 2022 dan telah memberikan sumbangan yang baik untuk mencapai Sasol Masa Depan.” Puan Trix Kennealy, Pengerusi Jawatankuasa Audit, menambah: “Kami mengucapkan terima kasih kepada Hanré atas kepimpinannya semasa tempoh mencabar dan mengharapkan beliau berjaya dalam usaha masa depan.”

Hanré akan terus berada dengan Sasol untuk penutupan tahun kewangan dan penerbitan satu siri laporan tahunan mereka untuk tahun berakhir 30 Jun 2024, membenarkan tempoh penyerahan berstruktur. Sasol telah memulakan proses penggantian dan pengumuman akan dibuat pada masa yang sesuai.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Sasol Investor Relations,
Tiffany Sydow, Pegawai Hubungan Pelabur Kanan
Telefon: +27 (0) 71 673 1929

SOURCE Sasol Limited

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.