WuXi Biologics Dinamakan kepada Indeks Kelestarian Dunia Dow Jones 2023

  • Dikenalpasti sebagai pemimpin global dalam kelestarian oleh S&P Global
  • Berkomitmen untuk menjana nilai jangka panjang untuk semua pemangku kepentingan

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, 12 Dis 2023 — WuXi Biologics (“WuXi Bio”) (2269.HK), sebuah Organisasi Pemajuan, Pembangunan dan Pembuatan Kontrak (CRDMO) global yang terkemuka, mengumumkan bahawa ia telah dinamakan ke Indeks Kelestarian Dunia Dow Jones 2023 (DJSI World) dan Indeks Pasaran Membangun DJSI, dikenal pasti sebagai pemimpin kelestarian oleh S&P Global melalui Penilaian Kelestarian Korporatnya (CSA).

Penilaian Kelestarian Korporat S&P Global ialah penilaian tahunan amalan kelestarian syarikat, meliputi lebih 10,000 syarikat dari seluruh dunia. Keputusan CSA memberi maklumat tentang sama ada syarikat akan disertakan dalam DJSI, keluarga indeks kelestarian global peneraju yang tersedia di pasaran. WuXi Biologics menduduki tempat pertama dalam sektornya dalam CSA.

Dr. Chris Chen, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengerusi Jawatankuasa ESG WuXi Biologics, mengulas, “Kami amat bangga untuk disertakan dalam Indeks DJSI Dunia serta Indeks Pasaran Membangun DJSI. Pencapaian ini adalah pantulan dan pengiktirafan terus komitmen kami dalam meningkatkan keupayaan ESG dan terus memacu pertumbuhan mampan syarikat untuk kebaikan komuniti global.”

WuXi Biologics menganggap kelestarian sebagai batu asas pembangunan perniagaannya. Sepanjang tahun, ia telah mencapai pencapaian ESG yang membanggakan. Pada Jun, WuXi Biologics menjadi penandatangan Pacta Global PBB, menunjukkan komitmennya terhadap kelestarian. Pada November, ia menerima penarafan AAA daripada Penarafan ESG MSCI. Selain itu, ia telah dianugerahkan Pingat Platinum Penarafan Kelestarian EcoVadis, tahap pengiktirafan tertinggi yang diberikan kepada syarikat yang dinilai.

Mengenai Indeks Kelestarian Dow Jones (DJSI)

DJSI merupakan keluarga rujukan terbaik untuk pelabur yang menyedari amalan perniagaan mampan adalah penting untuk menjana nilai pemegang saham jangka panjang dan ingin mewujudkan keyakinan kelestarian mereka dalam portfolio pelaburan mereka. Satu rujukan, DJSI Dunia, mewakili 10% teratas daripada 2,500 syarikat terbesar di dunia berdasarkan kriteria ekonomi, alam sekitar dan sosial jangka panjang dalam S&P Global BMI.

Mengenai WuXi Biologics

WuXi Biologics (kod saham: 2269.HK) merupakan Organisasi Pemajuan, Pembangunan dan Pembuatan Kontrak (CRDMO) global yang terkemuka yang menawarkan penyelesaian end-to-end yang membolehkan rakan kongsi menemui, membangunkan dan membuat biologik – daripada konsep hingga komersialisasi – untuk manfaat pesakit di seluruh dunia.

Dengan lebih 12,000 pekerja berkemahiran di China, Amerika Syarikat, Ireland, Jerman dan Singapura, WuXi Biologics memanfaatkan teknologi dan kepakaran mereka untuk menyediakan penyelesaian pembangunan dan pembuatan biologik yang cekap dan kos efektif kepada pelanggan. Setakat 30 Jun 2023, WuXi Biologics menyokong 621 projek pelanggan bersepadu, termasuk 22 dalam pembuatan komersial.

WuXi Biologics melihat Tanggungjawab Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus (ESG) sebagai komponen penting etos dan strategi perniagaan kami, dan kami berhasrat untuk menjadi pemimpin ESG dalam sektor CRDMO biologik. Kemudahan kami menggunakan teknologi pembuatan biologi generasi terkini dan sumber tenaga bersih. Kami juga telah menubuhkan jawatankuasa ESG diketuai Ketua Pegawai Eksekutif kami untuk memandu strategi ESG yang menyeluruh dan pelaksanaannya, meningkatkan komitmen kami terhadap kelestarian.

Untuk maklumat lanjut mengenai WuXi Biologics, sila lawati: .

Hubungan Media

ESG

Media

SUMBER WuXi Biologics

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.