GameChange Solar Memperoleh Lebih 500 MW Projek Solar di Afrika Selatan

Oil and Gas 30batch Syda Productions Depositphotos 48646899 S GameChange Solar Secures Over 500 MW of Solar Projects in Southern Africa

(SeaPRwire) –   NORWALK, Conn., April 24, 2024 — GameChange Solar, pembekal global terkemuka bagi penyelesaian penjejak solar untuk loji PV bumi, telah dipilih untuk membekalkan penjejak solar Genius TrackerTM bagi empat projek solar baharu melebihi 500 megawatt (MW) di Afrika Selatan. Projek-projek ini strategik diletakkan untuk meningkatkan bekalan tenaga di seluruh rantau, menyokong pelbagai bentuk tenaga untuk memastikan bekalan elektrik stabil, termasuk operasi perlombongan penting.

GameChange Solar - Logo

Tiga daripada projek tersebut di Afrika Selatan, termasuk projek di bawah Program Pembekal Tenaga Bebas Risiko Mitigasi (RMIPPP) di Wilayah Utara dan dua projek sektor swasta untuk bekalan elektrik operasi perlombongan di Wilayah Utara dan rantau Limpopo yang akan memberikan kemandirian tenaga dan menyumbang kepada pertumbuhan ekonomi negara. Projek keempat di Zimbabwe ialah fasa 1 loji solar Zimplats 185 MW, projek sektor swasta khusus untuk bekalan tenaga penting kepada operasi perlombongan platinum Zimplats yang dijangka mula mengeluarkan tenaga menjelang akhir Mei 2024.

Projek-projek solar ini mewakili usaha kolaboratif antara entiti swasta, agensi kerajaan, dan pemangku kepentingan tenaga. Apabila Afrika Selatan terus menumpukan pembangunan mampan, pelaburan-pelaburan ini menekankan peranan penting bekalan tenaga boleh dipercayai dalam memacu kemajuan.

Dengan pusat latihan dan perkhidmatan baru GameChange Solar untuk produk penjejak Geniusnya di Afrika Selatan, projek-projek yang dimenangi mengesahkan komitmen GameChange Solar dalam meningkatkan penyelesaian tenaga boleh diperbaharui dan menyokong pembangunan mampan Afrika Selatan.

Afrika Selatan mempunyai peluang besar untuk mengubah landskap tenaga di rantau ini dengan projek solar berskala utiliti, terutamanya di Afrika Selatan, di mana tenaga solar akan membantu mengurangkan krisis tenaga semasa dan membantu peralihan daripada bahan api fosil yang mencemar ke tenaga bersih,” kata Derick Botha, Ketua Pegawai Operasi di GameChange Solar. “Kami bangga mempunyai pasukan tempatan serta pusat latihan dan perkhidmatan kami di Cape Town untuk menyokong pertumbuhan tenaga solar tempatan.”

Mengenai GameChange Solar

GameChange ialah pembekal global terkemuka bagi penyelesaian penjejak solar yang digunakan dalam projek solar berskala utiliti dan penjanaan teragih bumi di seluruh dunia. Kami telah menghantar lebih 30 GW sistem penjejak dan sudut tetap yang menggabungkan pemasangan pantas, kualiti boleh dipercayai dan nilai yang tidak dapat dikalahkan melalui kejuruteraan cemerlang, reka bentuk inovatif dan pengeluaran berskala besar. Produk kami membolehkan panel suria di loji kuasa mengikuti pergerakan matahari di langit dan mengoptimumkan prestasi loji sambil melindungi array daripada keadaan cuaca merosakkan.

Untuk maklumat lanjut mengenai GameChange Solar, sila lawati .

Hubungi:
Lisa Andrews
Pengarah Pemasaran
GameChange Solar

Logo –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.