Navigating Kontrak Terma AI Generatif: Wawasan Baru Diterbitkan oleh Info-Tech Research Group

Navigating Generative AI Contract Terms: New Insights Published by Info-Tech Research Group

(SeaPRwire) –   Firma penyelidikan dan penasihat mengumumkan sumber industri baru yang menjelaskan bagaimana organisasi boleh dengan yakin dan jelas menavigasi landskap yang kompleks bagi kontrak AI generatif. Info-Tech menekankan strategi pakar untuk pemimpin IT yang sedang merundingkan kontrak dan memastikan keselamatan, privasi, dan ketelusan sambil memaksimumkan potensi inovatif teknologi AI dalam pasaran perniagaan kompetitif hari ini.

TORONTO, ON, April 22, 2024 – Dengan permintaan terhadap penyelesaian kecerdasan buatan (AI) meningkat di pelbagai industri, keperluan untuk berunding dengan bijak mengenai kontrak pembekal AI generatif (Gen AI) menjadi penting untuk operasi perniagaan strategik. Penyelidikan terbaru Info-Tech Research Group, , direka untuk melengkapi pasukan IT dan organisasi mereka dengan strategi penting untuk perundingan kontrak ini sambil meningkatkan kesedaran mengenai risiko yang melekat dalam perjanjian Gen AI dan impak potensi mereka terhadap organisasi.

Rancangan panduan Info-Tech Research Group untuk mengurus perundingan kontrak pembekal AI generatif anda menekankan enam prinsip panduan untuk pemimpin IT pertimbangkan ketika menilai dan melaksanakan teknologi AI. (Kumpulan CNW/Info-Tech Research Group)

“Apabila AI generatif memasuki sfer perniagaan, organisasi sangat berminat untuk memanfaatkan teknologi itu,” kata , penganalisis penyelidikan kanan di Info-Tech Research Group. “Banyak organisasi berharap menemui nilai dalam mengeksploitasi produk AI generatif untuk pelbagai kes penggunaan seperti analisis data dan ringkasan, penulisan salinan, penjanaan imej, atau penulisan kod. Walau bagaimanapun, keghairahan terhadap potensi alat-alat ini ditekan oleh kesedaran terhadap risiko potensi mereka. Pemimpin IT perlu membudayakan kesedaran risiko dan memahami dengan teliti apa yang perlu dipertimbangkan ketika memasuki perundingan kontrak pembekal AI.”

Info-Tech menekankan beberapa cabaran yang dihadapi organisasi ketika melaksanakan alat AI, termasuk situasi di mana pengguna menggunakan alat AI tanpa garis panduan yang jelas atau garis panduan yang ditetapkan oleh IT, menimbulkan kebimbangan undang-undang dan keselamatan data yang berpotensi. Selain itu, banyak organisasi masih tidak pasti mengenai keselamatan data mereka dalam alat AI generatif. Firma menekankan bahawa pemimpin IT mesti menangani kebimbangan ini untuk memastikan organisasi mereka mengekalkan keunggulan saingan dalam pasaran perniagaan hari ini.

Penyelidikan firma juga menekankan peranan penting pemimpin IT dalam mendefinisikan prinsip AI yang bertanggungjawab dan memahami dengan teliti keupayaan, peluang dan risiko AI sebelum berunding dengan pembekal. Info-Tech juga menasihati bahawa penting untuk menentukan risiko mana yang boleh ditangani dalam perundingan, yang akan dimitigasikan secara operasi, dan yang tidak boleh. Dalam penyelidikan barunya, firma menekankan enam prinsip panduan AI untuk pemimpin IT pertimbangkan ketika menilai dan melaksanakan teknologi:

  1. Keselamatan & Keselamatan: Sistem perlu selamat, selamat dan kukuh.
  2. Privasi: Privasi data individu perlu dihormati.
  3. Penjelasan & Ketelusan: Keputusan atau ramalan harus dapat dijelaskan.
  4. Keadilan & Pengesanan Kejoraan: Data yang digunakan mesti tidak berat sebelah untuk menghasilkan ramalan yang adil.
  5. Akauntabiliti: Seseorang atau organisasi mesti mengambil tanggungjawab untuk sebarang keputusan yang dibuat berdasarkan model AI.
  6. Kesahan & Kebolehpercayaan: Pemantauan data dan model perlu dirancang.

Info-Tech menyediakan pendekatan strategik di mana pemimpin IT boleh menetapkan prinsip panduan AI asas. Prinsip-prinsip ini memberikan rangka kerja untuk melindungi kakitangan teknikal dan bukan teknikal ketika bekerja dengan teknologi AI. Dengan melakukan ini, organisasi tidak sahaja memanfaatkan potensi inovatif AI tetapi juga melindungi terhadap pelbagai risiko yang berkaitan dengan pelaksian AI. Pendekatan seimbang ini membolehkan integrasi AI yang bertanggungjawab ke dalam operasi perniagaan, meningkatkan kelebihan saingan sambil mengekalkan pengurusan risiko yang ketat.

Untuk ulasan eksklusif dan tepat masa daripada Emily Sugerman, pakar dalam infrastruktur & operasi, dan capaian kepada penyelidikan lengkap, sila hubungi .

Mengenai Info-Tech Research Group

Info-Tech Research Group adalah salah satu firma penyelidikan dan penasihat terkemuka di dunia, dengan bangga melayani lebih daripada 30,000 profesional IT dan SDM. Syarikat menghasilkan penyelidikan yang tidak memihak dan memberikan perkhidmatan penasihat untuk membantu pemimpin membuat keputusan strategik, tepat masa dan bermaklumat. Selama hampir 30 tahun, Info-Tech telah bekerjasama rapat dengan pasukan untuk memberikan segala yang mereka perlukan, daripada alat boleh tindakan kepada panduan penganalisis, memastikan mereka menghasilkan keputusan yang boleh diukur untuk organisasi mereka.

Untuk maklumat lanjut mengenai bahagian Info-Tech, lawati untuk penyelidikan dan perkhidmatan penasihat SDM dan untuk wawasan pembelian perisian.

Ahli media boleh mendaftar untuk capaian tidak terhad kepada penyelidikan merentasi IT, SDM dan perisian serta ratusan pakar industri melalui program Media Insiders firma. Untuk mendapatkan capaian, hubungi .

Untuk maklumat mengenai Info-Tech Research Group atau untuk capai penyelidikan terkini, lawati dan sambung melalui dan .

Logo Info-Tech Research Group (Kumpulan CNW/Info-Tech Research Group)

SUMBER Info-Tech Research Group

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.