West Red Lake Mengumumkan Tawaran Terbuka Terhad Beli Saham Biasa Bernilai $30 Juta

West Red Lake Gold Mines
(SeaPRwire) –  

(“West Red Lake Gold” atau “WRLG” atau “Syarikat”) () () dengan sukacitanya mengumumkan bahawa ia telah memasuki perjanjian dengan Raymond James Ltd. sebagai pengendali buku tunggal, bagi pihak sindiket pengendali (secara kolektif, “Pengendali”), mengikut mana Pengendali telah bersetuju untuk membeli, secara “bought deal”, 27,778,000 unit (“Unit”) dan 11,236,000 unit derma aliran caruman amal (“Unit Aliran Caruman Derma Amal”) Syarikat pada harga C$0.72 setiap Unit (“Harga Isu Unit”) dan C$0.89 setiap Unit Aliran Caruman Derma Amal (“Harga Isu Aliran Caruman Derma Amal”), secara berasingan, untuk jumlah kasar kira-kira C$30 juta (“Penawaran”).

Setiap Unit akan terdiri daripada satu saham biasa Syarikat (“Saham Biasa”) dan setengah saham biasa waran pembelian (“Waran”). Setiap Waran akan memberi pemegang hak untuk memperoleh satu saham biasa Syarikat pada harga pelaksanaan $1.00 setiap saham untuk tempoh 24 bulan daripada Tarikh Penutupan. Waran akan tertakluk kepada peruntukan peleraian di mana, jika sepuluh (10) purata tertimbang volum perdagangan harian harga saham Syarikat di Bursa Saham Venture TSX (“TSX-V”) adalah sama dengan atau melebihi $1.70 (atau harga lain yang akan ditentukan dan dipersetujui oleh RJL dan Syarikat), maka Syarikat akan memperoleh hak, dengan memberikan notis kepada pemegang waran (“Notis Peleraian”), untuk mempercepat tarikh tamat tempoh Waran kepada tarikh yang jatuh 30 hari daripada tarikh Notis Peleraian.

Syarikat telah bersetuju untuk memberikan Pengendali pilihan tambahan keseluruhan untuk membeli sehingga 15% daripada jumlah keseluruhan Unit pada Harga Isu Unit, boleh dilaksanakan sepenuhnya atau sebahagiannya pada bila-bila masa selama tempoh 30 hari daripada penutupan Penawaran.

Hasil bersih berikutan penerbitan Unit dijangka akan digunakan untuk terus menggerakkan pembangunan semula rancangan untuk Tambang Emas Madsen serta untuk modal kerja dan tujuan korporat am. Hasil kasar berikutan penerbitan Unit Aliran Caruman Derma Amal akan digunakan untuk mengeluarkan perbelanjaan pembangunan Kanada yang layak pada aset Syarikat.

Unit dan Unit Aliran Caruman Derma Amal akan ditawarkan di bawah prospektus asas selimut (“Prospektus Asas”) Syarikat bertarikh 30 April 2024, sebagaimana ditambah dengan tambahan prospektus selimut (“Tambahan”) yang akan disediakan dan difailkan di setiap wilayah Kanada, selain Wilayah Quebec (secara kolektif, “Bidang Kuasa”). Unit juga akan ditawarkan melalui penempatan persendirian di Amerika Syarikat, dan di bidang kuasa di luar Kanada dan Amerika Syarikat yang dipersetujui oleh Syarikat dan Pengendali, di mana Unit boleh dikeluarkan melalui penempatan persendirian, bebas daripada sebarang prospektus, pendaftaran atau keperluan yang serupa.

Penawaran dijangka ditutup pada atau sekitar 15 Mei 2024 dan tertakluk kepada syarat tertentu termasuk, tetapi tidak terhad kepada, penerimaan semua kelulusan yang diperlukan, termasuk kelulusan Bursa Saham Venture TSX.

Sekuriti tersebut tidak pernah didaftarkan, dan tidak akan didaftarkan, di bawah Akta Sekuriti Amerika Syarikat 1933, sebagaimana yang dipinda (“Akta Sekuriti AS”), atau sebarang undang-undang sekuriti negeri Amerika Syarikat, dan tidak boleh ditawarkan atau dijual di Amerika Syarikat tanpa pendaftaran di bawah Akta Sekuriti AS dan semua undang-undang sekuriti negeri yang berkenaan atau pematuhan terhadap keperluan pengecualian yang berkenaan.

TENTANG WEST RED LAKE GOLD MINES

West Red Lake Gold Mines Ltd. adalah syarikat penerokaan mineral yang disenaraikan secara awam dan memberi tumpuan untuk menggerakkan dan membangunkan aset utamanya Tambang Emas Madsen dan pakej tanah berkaitan 47 km2 yang sangat prospektif di daerah Red Lake, Ontario. Daerah Red Lake yang sangat produktif di Northwest Ontario, Kanada telah menghasilkan lebih 30 juta ons emas dari zon berkualiti tinggi dan menjadi tuan rumah beberapa deposit emas terkaya di dunia. WRLG juga memegang hak milik penuh Hartanah Rowan di Red Lake, dengan kedudukan harta yang luas meliputi 31 km2 termasuk tiga tambang emas terdahulu – Rowan, Mount Jamie, dan Red Summit.

UNTUK PIHAK WEST RED LAKE GOLD MINES LTD.

“Shane Williams”

Presiden & Ketua Pegawai Eksekutif

UNTUK MAKLUMAN LANJUT, SILA HUBUNGI:

Freddie Leigh

Tel: (604) 609-6132

E-mel: atau lawati laman web Syarikat di

Sama ada Bursa Saham Venture TSX atau Pembekal Perkhidmatan Pengawalannya (seperti yang ditakrifkan dalam dasar Bursa Saham Venture TSX) menerima tanggungjawab terhadap kecukupan atau ketepatan pelepasan ini.

Maklumat prospektif

Beberapa kenyataan yang terkandung dalam berita ini mungkin merupakan “maklumat prospektif” dalam konteks undang-undang sekuriti berkenaan. Maklumat prospektif biasanya boleh dikenal pasti melalui perkataan seperti “dijangka”, “diramalkan”, “dianggarkan”, “ramalan”, “dirancang”, dan ungkapan hasil atau peristiwa masa depan yang serupa. Maklumat prospektif berasaskan jangkaan semasa pengurusan; bagaimanapun, ia tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta faktor-faktor lain yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada maklumat prospektif dalam berita ini termasuk tanpa had, kenyataan yang berkaitan dengan penutupan Penawaran, pelaksanaan pilihan tambahan dan tarikh penutupan yang dijangka bagi Penawaran. Pembaca dinasihatkan untuk tidak bergantung berlebihan ke atas maklumat prospektif.

Maklumat prospektif melibatkan pelbagai risiko dan ketidakpastian dan keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada keputusan yang disarankan dalam sebarang maklumat prospektif. Risiko dan ketidakpastian ini termasuk, antara lain, ketidakstabilan pasaran; keadaan pasaran kewangan untuk sekuriti Syarikat; fluktuasi harga komoditi dan perubahan rancangan perniagaan Syarikat. Maklumat prospektif berasaskan beberapa asumsi utama, termasuk tanpa had, bahawa Syarikat akan terus dengan objektif perniagaan dan keupayaannya yang dinyatakan untuk meningkatkan modal untuk terus bergerak. Walaupun pengurusan Syarikat telah cuba untuk mengenal pasti faktor-faktor penting yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada maklumat prospektif, terdapat faktor-faktor lain yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar berbeza daripada yang dijangka, dianggarkan atau dirancang dalam maklumat prospektif ini. Tiada jaminan bahawa maklumat prospektif akan tepat, memandangkan keputusan sebenar dan peristiwa masa depan mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dalam maklumat prospektif tersebut. Oleh itu, pembaca tidak seharusnya bergantung berlebihan ke atas maklumat tersebut. Pembaca dinasihatkan bahawa pergantungan terhadap maklumat tersebut mungkin tidak sesuai untuk tujuan lain. Maklumat tambahan mengenai risiko dan ketidakpastian terkandung dalam kajian pengurusan dan perbincangan Syarikat untuk tahun berakhir 30 November 2023, dan borang maklumat tahunan Syarikat untuk tahun berakhir 30 November 2023, salinan yang boleh didapati pada SEDAR+ di www.sedarplus.ca.

Maklumat prospektif yang diberikan di sini secara khususnya tertakluk kepada penafian ini.

Untuk maklumat lanjut mengenai Syarikat, pelabur dinasihatkan untuk mengkaji

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.