York Harbour Metals Memberi Kemas Kini Projek & Laporan Mengenai Pemantauan Saluran di Kawasan Baru Ditemui Bottom Bank Zon Unsur Nadir Bumi

York Harbour

(SeaPRwire) –   Toronto, Ontario, 7 Mei 2024 – () () () (the “Company” or “York”) gembira mengumumkan keputusan positif daripada pengambilan sampel saluran di tapak baru ditemui “Bottom Bank REE Prospect”; Newfoundland dan Labrador.

Program Pengambilan Sampel Saluran Bottom Bank

Syarikat gembira melaporkan keputusan ujian daripada program pengambilan sampel saluran pada musim panas lewat 2023. Syarikat sebelum ini melaporkan (31 Julai 2023, Rilis Akhbar) nilai sampel tangkapan tinggi daripada pendedahan Bottom Bank yang baru ditemui (“pendedahan BB”), yang terletak lebih daripada 750 meter ke arah barat daya-barat daya daripada pendedahan U3 di tapak Bottom Brook miliknya. Sejumlah 17 sampel saluran berukuran 0.2-1.5 meter panjangnya telah dikumpul untuk jumlah 16.9 meter pengambilan sampel saluran daripada dua parit berasingan. Sampel-sampel telah dihantar ke Activation Laboratories Ltd. (Actlabs) untuk pakej ujian Unsur Nadir Bumi-Niobium-Zirkonium-Itrium-Tantalum-Uranium-Torium-Berilium-Fosfat-Timah ICP-OES dan ICP-MS.

Puncanya Meliputi:

  • Sampel 116676-116678: 3m pada 1.38% TREO (“Jumlah Oksida Unsur Nadir Bumi”), (termasuk 1m pada 2.28% TREO).
  • Sampel 116679-116682: 4m pada 0.87% TREO.
  • Sampel 116686: 1.5m pada 1.07% TREO.
Table 1 York York Harbour Metals Provides Project Updates & Reports on Channel Sampling at its Recently Discovered Bottom Bank Rare Earth Elements Zone
Jadual 1: Keputusan Ujian Pengambilan Sampel Saluran York Harbour daripada Projek Bottom Brook, Newfoundland & Labrador
Channel Sampling York Harbour Metals Provides Project Updates & Reports on Channel Sampling at its Recently Discovered Bottom Bank Rare Earth Elements Zone
Mengadakan Program Pengambilan Sampel Saluran di Projek Unsur Nadir Bumi Bottom Brook milik York Harbour, Newfoundland

Ketua Pegawai Eksekutif & Presiden York Harbour, Blair Naughty, berkomen, “Kami gembira dengan keputusan menggalakkan ini daripada pengambilan sampel saluran terkini di Prospek Unsur Nadir Bumi Bottom Bank. Keputusan ini tidak sahaja mengesahkan potensi Projek Bottom Brook kami tetapi juga memulakan bab baru di bawah kepimpinan saya. Saya mengakui cabaran yang telah dihadapi pemegang saham kami, dan walaupun mengakui ruang untuk peningkatan, saya kekal optimis seperti kebanyakan anda tentang masa depan kami. Sebagai pemegang saham terbesar, komited sepenuhnya kepada kejayaan kolektif kami, saya memberi tumpuan untuk memandu York Harbour ke arah pertumbuhan dan penciptaan nilai yang berterusan. Komitmen kami adalah untuk memanfaatkan kekuatan projek teras kami dan meningkatkan nilai pemegang saham melalui penerokaan yang teliti dan perancangan strategik. Dengan kepakaran teknikal tambahan kini di atas kapal dan pemahaman baru tentang projek utama kami, kami bersedia untuk mengejar pembangunan dengan agresif. Terima kasih atas kepercayaan dan sokongan berterusan anda selagi kami maju projek kami yang menggalakkan dan membina masa depan kukuh bersama.”

Program Pengambilan Sampel Unsur Nadir Bumi Tapak Bottom Brook 2023

Pengerahan berlubang di tapak Bottom Brook Unsur Nadir Bumi (“REE”) (“Bottom Brook”) 100% milik syarikat di Newfoundland telah diselesaikan pada awal Disember 2023. Sejumlah 1,701 meter pengerahan telah diselesaikan di 10 lokasi berlubang.

Program pengerahan bertujuan menguji kedalaman dan keluasan dasar mineralisasi tinggi yang dikenal pasti oleh program penggalian, pemetaan geologi dan pengambilan sampel saluran musim bunga/musim panas 2023 syarikat.

Pasukan geologi York Harbour Metals 2024 baru-baru ini telah menyempurnakan kajian dan penelitian semula data dan teras berlubang daripada program pengerahan REE Bottom Brook. Kajian menentukan pengambilan sampel tambahan diperlukan, mengakibatkan 120 sampel tambahan dikenal pasti dan dipotong daripada teras berlubang, selain 447 sampel teras yang sebelum ini dipotong. Sampel-sampel telah dihantar ke Actlabs untuk pakej ujian Unsur Nadir Bumi-Niobium-Zirkonium-Itrium-Tantalum-Uranium-Torium-Berilium-Fosfat-Timah ICP-OES dan ICP-MS. Ujian sedang menunggu.

Kemas Kini daripada Projek VMS Tembaga/Zink/Perak York Harbour

Pasukan teknikal Projek Volcanogenic Massive Sulphide (“VMS”) Tembaga/Zink/Perak York Harbour sedang dengan aktif menilai semula dan mentafsirkan semula projek York Harbour. Pasukan telah mengumpul, mengdigital dan memodel semula data projek sejarah dan terkini yang telah dikumpul sehingga kini. Pasukan kini sedang berunding dan bekerjasama dengan pakar geologi dan daripada bidang lain untuk menilai projek dan menentukan cara terbaik ke hadapan untuk memanfaatkan nilai projek untuk pemegang saham Syarikat.

Orang Berkelayakan

Bruce Durham, P. Geo., seorang Orang Berkelayakan menurut Instrumen Nasional 43-101, telah meneliti dan mengesahkan maklumat teknikal yang terkandung dalam rilis akhbar ini.

Mengenai York Harbour Metals

York Harbour Metals Inc. (TSXV:YORK) (OTCQB:YORKF) (FSE:5DE) adalah syarikat penerokaan dan pembangunan yang memberi tumpuan kepada dua projek berkualiti tinggi di Newfoundland. Projek Tembaga-Zink-Perak York Harbour terletak kira-kira 27 km dari Corner Brook di Newfoundland. Syarikat bercadang untuk terus mengerah 11 zon mineralisasi yang diketahui dan menjelajahi sasaran sulfida masif baru.

Projek Bottom Brook Unsur Nadir Kritikal, meliputi 15,150 hektar, terletak bersebelahan Lebuh Raya Trans Kanada dan hanya berjarak 27 km dari pelabuhan dalam air di Turf Point.

Untuk maklumat lanjut mengenai York Harbour Metals, sila hubungi melalui emel ke atau panggil +1-236-513-4653. Anda juga boleh melawat Laman Web Syarikat di untuk pelepasan berita lampau, temubual media dan rencana pendapat oleh pengurusan.

Bagi pihak Lembaga Pengarah,

“Tandatangan”
Blair Naughty
Ketua Pegawai Eksekutif, Presiden dan Pengarah

Telefon: 604-346-7613 | E-mel:
Laman Web: 1518 – 800 Pender Street W, Vancouver, BC, Canada V6C 2V6

Bursa Saham Venture TSX atau Pembekal Perkhidmatan Pengawalannya (seperti yang ditakrifkan dalam dasar Bursa Saham Venture TSX) tidak menerima tanggungjawab bagi kecukupan atau ketepatan berita ini.

Kenyataan Berhati-hati Mengenai Maklumat Prospektif

Berita ini mungkin mengandungi “maklumat prospektif” dan “penyataan prospektif” menurut undang-undang syarikat Kanada. Semua maklumat yang tidak bersejarah sifatnya mungkin merupakan maklumat prospektif. Penyataan prospektif di sini termasuk tetapi tidak terhad kepada penyataan berkaitan prospek pembangunan harta galian Syarikat, dan semestinya berasaskan beberapa anggapan yang, walaupun dipertimbangkan munasabah oleh pengurusan, secara amnya tertakluk kepada risiko perniagaan, pasaran dan ekonomi, ketidakpastian dan kontinjensi yang boleh menyebabkan keputusan sebenar, prestasi atau pencapaian berbeza secara material daripada yang dinyatakan atau disangka oleh penyataan prospektif. Kecuali diperlukan oleh undang-undang, Syarikat menafikan sebarang obligasi untuk mengemas kini atau mengubahsuai penyataan prospektif. Pembaca dinasihatkan untuk tidak menggantungkan keyakinan berlebihan terhadap penyataan prospektif ini.

Pendedahan:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.