NAMIWalks Greater LA County Mental Health Festival Akan Diadakan di LA State Historic Park

Health24 healthHJLE NAMIWalks Greater LA County Mental Health Festival Taking Place at LA State Historic Park

(SeaPRwire) –   Sertai Datuk Bandar Bass dan Ahli Kongres Napolitano untuk Kesedaran Bulan Kesihatan Mental

LOS ANGELES, April 27, 2024 — National Alliance on Mental Illness Greater L.A. County (NAMI GLAC) akan menyambut perayaan tahunan ke-20 NAMIWalks Greater LA County Mental Health Festival semasa Bulan Kesedaran Kesihatan Mental pada Sabtu, 4 Mei 2024. Acara percuma ini di LA Historic State Park dari 10 pagi hingga 2 petang akan menampilkan 5K berjalan untuk mengumpul dana, aktiviti, dan gerai makanan.

Selama 20 tahun, NAMIWalks telah memimpin perbualan dan pembinaan komuniti tentang kesihatan mental di Los Angeles dan menghubungkan orang Angelenos yang hidup atau keluarga mereka terjejas oleh gangguan mental. Berjalan ini meningkatkan kesedaran, melawan stigma, dan mengumpul dana. “Dana yang dikumpul membolehkan NAMI GLAC untuk terus menyediakan program percuma, penerangan sekolah, dan perkhidmatan, termasuk kelas dan kumpulan sokongan yang diketuai rakan sebaya,” kata Traute Winters, Pengarah Eksekutif NAMI GLAC’s.

Di pentas, Datuk Bandar Karen Bass akan berucap untuk memperingati acara ini. NAMI GLAC akan memberikan Anugerah Perjuangan Kesihatan Mental Perdana kepada Ahli Kongres Grace Napolitano sebagai pengiktirafan terhadap kerjanya selama bertahun-tahun dalam bidang kesihatan mental termasuk pengasasan Kongres Caucus Kesihatan Mental dan memulakan program pencegahan kecederaan mental dan bunuh diri di sekolah yang telah membantu pelajar di 35 sekolah LA.

“Saya amat terhormat dan terharu menerima anugerah permulaan ini daripada NAMI,” kata Napolitano. “Sama ada bertemu dengan Caucus Kesihatan Mental kami di Kongres atau dengan Konsortium Kesihatan Mental kami di Lembah San Gabriel, NAMI dan penyokong dan aktivis cemerlangnya telah menjadi rakan kerja yang hebat dalam meningkatkan isu kesihatan mental melalui peningkatan pembiayaan dan akses ke rawatan yang menyelamatkan nyawa. Saya mengucapkan terima kasih kepada NAMI kerana menyokong usaha kami untuk memperluaskan perkhidmatan kesihatan mental dan pencegahan bunuh diri di sekolah kami, menangani stigma secara terus dan memperkuat mesej kita bahawa selalu baik untuk meminta bantuan. Bersama, kita boleh terus membina gerakan dan akhirnya hidup di dunia di mana tiada stigma. Sekali lagi, terima kasih yang tulus daripada saya kepada NAMI atas pengiktirafan yang benar-benar istimewa ini.”

Pengarah Jabatan Kesihatan Mental Los Angeles County, Dr. Lisa Wong akan berada di pentas, bersama Duta NAMI, Brittany McGovern. Lauren Dyson, penyanyi dan penulis lagu multiplatinum, akan mempersembahkan lagu asal.

Acara ini akan dibawakan oleh wartawan berjaya (Penyampai Berita untuk siaran berita pagi “Noticiero Telemundo 52” yang disiarkan pada hari kerja pada 5 pagi dan 6 pagi). dan , Penyampai Berita untuk (disiarkan pada hari kerja pada 3 petang dan 5 petang).

Daftar secara dalam talian di . Penaja acara termasuk Johnson & Johnson dan Media Penaja NBC4 Telemundo 52.

Mengenai National Alliance on Mental Illness Greater Los Angeles County (NAMI GLAC)

NAMI GLAC adalah organisasi seluruh wilayah terkemuka yang terdiri daripada bab-bab berdasarkan akar umbi yang mempromosikan kesejahteraan, pemulihan, kesamarataan, dan martabat untuk individu dan keluarga yang terjejas oleh gangguan mental dan masyarakat secara umum. Mereka bekerja untuk menyediakan kepimpinan dalam advokasi, pendidikan, sokongan, dan kesedaran awam di seluruh Los Angeles County.

Gangguan mental boleh dirawat, dan orang yang hidup dengan gangguan mental boleh pulih untuk hidup memuaskan. Untuk mengetahui lebih lanjut bagaimana NAMI boleh membantu, lawati. Semua program dan perkhidmatan NAMI adalah percuma bagi individu yang hidup dengan gangguan mental dan keluarga dan kawan yang merawat mereka.

NAMI Greater Los Angeles County (PRNewsfoto/National Alliance on Mental Illness (NAMI), Greater Los Angeles County)

SUMBER National Alliance on Mental Illness (NAMI)

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.