Pasaran Pelincir Bernilai RM80.4 Bilion Menjelang 2029 – Laporan Eksklusif oleh MarketsandMarketsTM

Oil and Gas 31batch yerbolat Depositphotos 177035834 S Lubricants Market worth $198.4 billion by 2029 - Exclusive Report by MarketsandMarketsTM

(SeaPRwire) –   CHICAGO, April 24, 2024 — Laporan “by Base Oil Type (Mineral Oil Lubricant, Synthetic Lubricants, Bio-based Lubricants), Product Type (Engine Oil, Turbine Oil, Metalworking Fluid, hydraulic Oil), End-use Industry (Transportation and Industrial) – Global Forecast to 2029′′, Pasaran Pelincir adalah USD 173.5 billion pada 2024 dan dijangka mencapai USD 198.4 billion menjelang 2029, pada CAGR 2.7%, antara 2024 dan 2029.

MarketsandMarkets Logo

Pasaran dijangka berkembang kerana permintaan yang meningkat untuk enjin prestasi tinggi, permintaan meningkat dari aplikasi marin dan had untuk kenderaan elektrik. Pelincir ini memainkan peranan penting dalam pelbagai aplikasi dalam industri pengangkutan dan industri. Selain itu, disebabkan peningkatan penduduk, permintaan yang meningkat dari industri makanan dan pengangkutan, pembangunan teknologi dan perubahan preferensi pengguna permintaan untuk pelincir boleh meningkat kerana pelbagai aplikasi.

Browse in-depth TOC on “Lubricants Market”.

151 – Tables
64 – Figures
250 – Pages

Download PDF Brochure:

“Metalworking fluid product type are projected to register the highest CAGR, in terms of value, of the global lubricants market during the forecast period.”

Pasaran cecair pengerjaan logam dijangka berkembang dengan ketara semasa tempoh ramalan. Pertumbuhan ini didorong oleh aktiviti pembuatan yang meningkat di seluruh dunia, pembangunan teknologi, dan permintaan yang lebih tinggi untuk ketepatan dalam pengerjaan logam. Selain itu, peraturan alam sekitar dan dorongan untuk proses pengeluaran yang lebih cekap juga menggalakkan penggunaan cecair pengerjaan logam maju dan mesra alam. Sektor seperti automotif dan aerangkasa, yang sangat bergantung kepada cecair ini, sedang berkembang, yang seterusnya meningkatkan permintaan. Selain itu, trend ke arah penyelesaian yang disesuaikan untuk keperluan pembuatan khusus juga menyokong pertumbuhan pasaran.

“Synthetic lubricants are estimated to be the second-largest base oil type of lubricants market, in terms of value, during the forecast period.”

Pelincir sintetik dianggarkan sebagai jenis minyak asas terbesar kedua dalam pasaran pelincir kerana mereka berprestasi lebih baik daripada minyak mineral tradisional, terutamanya dalam keadaan ekstrem. Mereka berkekalan lebih lama, berfungsi dengan cekap pada suhu tinggi dan rendah, dan menawarkan perlindungan yang lebih baik untuk mesin. Walaupun kos lebih mahal pada mulanya, keupayaan mereka untuk memanjangkan jangka hayat perkhidmatan dan mengurangkan haus pada peralatan mahal membuat mereka pilihan yang lebih ekonomik untuk perniagaan dalam sektor automotif, aerangkasa, dan perindustrian. Campuran prestasi tinggi dan penjimatan jangka panjang ini memacu populariti dan penggunaan meluas mereka. Akibatnya, pelincir sintetik berdiri terdiri untuk pertumbuhan berterusan, didorong oleh keperluan untuk penyelesaian lengkap yang menangani cabaran pelbagai sisi ini sambil mengutamakan pelincir semula jadi dan mesra alam.

Request Sample Pages:

Eropah dianggarkan menjadi pasaran kedua terbesar untuk pasaran pelincir, dari segi nilai, semasa tempoh ramalan.”

Eropah memegang kedudukan sebagai rantau pengguna pelincir terbesar kedua, sebahagian besarnya kerana sektor perindustriannya dan automotifnya yang kukuh. Rantau ini mempunyai asas pembuatan yang signifikan, termasuk industri automotif, aerangkasa dan mesin, yang semuanya memerlukan pelincir berkualiti tinggi untuk memastikan operasi lancar dan keabadian peralatan. Selain itu, tumpuan Eropah yang kuat terhadap kelestarian alam sekitar dan piawaian tinggi untuk kecekapan tenaga telah menyebabkan peningkatan permintaan untuk pelincir maju dan mesra alam.

The key players profiled in the report include Shell plc (UK), Exxon Mobil Corporation (US), BP p.l.c. (UK), Chevron Corporation (US), PetroChina Company Limited (China), TotalEnergies SE (France), ENEOS Holdings, Inc. (Japan), China Petroleum & Chemical Corporation (China), Idemitsu Kosan Co., Ltd. (Japan), and others.

Browse Adjacent Market: Research Reports & Consulting

Related Reports:

GLOBAL FORECAST TO 2028

GLOBAL FORECAST TO 2027

About MarketsandMarketsTM

MarketsandMarketsTM telah diiktiraf sebagai salah satu firma perunding pengurusan terbaik di Amerika oleh Forbes, mengikut laporan terbaru mereka.

MarketsandMarketsTM adalah alternatif lautan biru dalam pertumbuhan konsultansi dan pengurusan program, memanfaatkan penawaran manusia-mesin untuk memacu pertumbuhan melebihi normal untuk organisasi progresif dalam ruang B2B. Kami mempunyai sudut pandang terluas terhadap teknologi muncul, yang menjadikan kami mahir dalam mencipta pertumbuhan melebihi normal bersama pelanggan.

Pada awal tahun ini, kami telah melakukan transformasi formal menjadi salah satu firma perunding pengurusan terbaik di Amerika mengikut tinjauan yang dijalankan oleh Forbes.

Ekonomi B2B menyaksikan munculnya $25 trillion aliran pendapatan baru yang menggantikan aliran pendapatan sedia ada dalam dekad ini sahaja. Kami bekerja dengan pelanggan untuk program pertumbuhan, membantu mereka mengkomersialkan peluang $25 trillion ini melalui barisan perkhidmatan kami – Penyampaian TAM, Strategi ke Eksekusi Pasaran, Perolehan Bahagian Pasaran, Penyampaian Akaun, dan Pemasaran Pemikiran Pemimpin.

Dibina atas prinsip ‘GIVE Growth’, kami bekerja dengan beberapa syarikat Forbes Global 2000 B2B – membantu mereka kekal relevan dalam ekosistem yang mengganggu. Pandangan dan strategi kami dibentuk oleh pakar industri kami, Awan Intelijen Pasaran berkuasa AI terkini, dan tahun penyelidikan. KnowledgeStoreTM (Awan Intelijen Pasaran kami) mengintegrasikan penyelidikan kami, memudahkan analisis antarahubungan melalui set aplikasi, membantu pelanggan melihat ekosistem keseluruhan dan memahami perpindahan pendapatan yang berlaku dalam industri mereka.

Untuk maklumat lanjut, lawati TM atau ikuti kami di , dan .

Contact:
Encik Aashish Mehra
MarketsandMarketsTM INC.
630 Dundee Road
Suite 430
Northbrook, IL 60062
AS: +1-888-600-6441
Email:
Research Insights:
Lawati Laman Web Kami:
Sumber Kandungan:

Logo:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.