Tahanan dibuat selepas 3 cedera dalam ‘insiden utama’ di sekolah di Wales, polis kata

(SeaPRwire) –   Seorang suspek telah ditangkap Rabu selepas tiga orang cedera dalam “insiden besar” di sebuah sekolah di Wales, kata polis.

Polis Dyfed-Powys mengatakan mangsa-mangsa sedang menerima rawatan untuk kecederaan di Sekolah Amman Valley di Ammanford, Carmarthenshire.

Polis tidak mendedahkan apa yang berlaku, jenis kecederaan atau mengapa suspek didakwa ditangkap.

Sekolah itu ditutup.

“Kami minta orang awam jangan membuat spekulasi semasa siasatan polis sedang berjalan,” dalam kenyataan.

Vaughan Gething, Perdana Menteri Wales, memaparkan di platform media sosial X dalam bahasa Inggeris dan Welsh: “Terkejut dengan berita insiden serius di Rhydaman.”

Beliau juga mengucapkan terima kasih kepada polis dan untuk tindak balas mereka.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.