Santoni Shanghai Menyelesaikan Pengambilalihan Terrot, Pengalihan Penting Industri Mesin Penyulaman Bulatan

(SeaPRwire) –   Penyerapan menubuhkan Santoni sebagai pengeluar mesin penenun bulatan teratas di dunia, menyatukan industri yang berpecah melalui Strategi Ekosistemnya yang kukuh

SHANGHAI, 19 Nov. 2023 — Santoni Shanghai Knitting Machinery Co., Ltd., membuat penampilan di ITMA Asia + CITME 2022, dan bangga mengumumkan bahawa ia telah menerima kelulusan peraturan daripada pihak berkuasa China untuk pengambilalihan cadangannya terhadap Terrot GmbH, pengeluar mesin penenun bulatan terkemuka di Jerman.


Pengambilalihan ini mewakili langkah penting dalam strategi Santoni untuk maju industri mesin penenun bulatan. Pengintegrasian Terrot ke dalam ekosistem Santoni dijangka meningkatkan kapasiti pengeluaran dan meningkatkan bahagian pasaran Santoni, dan bersama objektif strategik lain, secara kukuh mengukuhkan kedudukan Santoni sebagai pengeluar terkemuka dalam industri ini, dengan skala, kepakaran dan inovasi tanpa saingan.

Memburu permintaan yang meningkat untuk produk penenun bulatan kelas tinggi, Santoni telah mengejar Strategi Ekosistem dalam tahun-tahun kebelakangan ini, bertujuan untuk menyatukan industri yang sangat berpecah dan meningkatkan inovasi, kelestarian dan digitalisasi untuk memenuhi keperluan pasaran dengan lebih berkesan. Pelaksanaan amalan inovasi terkini kedua-dua pihak, penawaran otomasi tekstil, perkhidmatan perusahaan bersepadu, penyelesaian C2M, dan platform untuk pereka “Materialliance”, akan membolehkan Santoni Shanghai dan Terrot untuk menyambung dan menghubungkan permintaan dan penawaran produk penenun bulatan, memberikan nilai tambah yang besar kepada pelanggan.

Dengan memasukkan penawaran Terrot, terutamanya dalam sektor double jersey dan jacquard, Santoni berpotensi mendapat kelebihan saingan dalam menawarkan mesin berkecekapan tinggi yang terkenal dengan prestasi, kos penyelenggaraan dan kos yang lebih rendah. Menekankan perubahan ini, mesin jacquard pemindahan berpindah tinggi UCC 572-T berpaten Terrot akan dipamerkan di ITMA Asia + CITME 2022 yang akan datang di premis Santoni di Shanghai. Mesin ini untuk sukan dan pakaian rehat halus akan memberikan gambaran mengenai potensi kerjasama masa depan.

“Saya sangat gembira dengan pengumuman hari ini,” kata Gianpietro Belotti, Ketua Pegawai Eksekutif Santoni Shanghai. “Pengambilalihan Terrot, termasuk jenama berprestij Pilotelli, akan membolehkan kami memenuhi komitmen untuk membina ekosistem global yang lebih kukuh dan lebih terkonsolidasi yang mampu menghasilkan kelebihan saingan berterusan dalam industri mesin penenun bulatan. Memandang ke hadapan, kami bertujuan untuk membangunkan lagi jurang bakat dan portfolio penyelesaian yang lebih meluas, mencipta sinergi yang membolehkan kami menawarkan pengalaman penenunan yang lebih unggul kepada pelanggan kami.”

“Berita baik hari ini mewakili perpaduan dua pasukan cemerlang,” kata Robert Czajkowski, Pengarah Urusan Terrot GmbH. “Pengambilalihan strategik Santoni Shanghai memperluaskan keupayaan pembuatan global kami, meningkatkan kepakaran teknologi kami, dan memperkukuh setiap pautan rantaian bekalan, membolehkan kami menawarkan prestasi tekstil inovatif ke pasaran global dengan lebih berkesan.”

“Kami bersedia untuk mengekalkan warisan ‘Dibuat di Jerman‘ Terrot sambil terus memperluaskan jenama kuatnya di Santoni,” kata Dirk Lange, Pengarah Urusan Sama Terrot GmbH. “Dengan semangat berkongsi untuk inovasi dan wawasan bersama untuk industri tekstil dan pakaian yang lebih cekap dan lestari, kami bersedia untuk memacu perubahan luar biasa dengan meningkatkan pengeluaran mesin tekstil dan inspirasi pelanggan dengan pendekatan baru untuk pertumbuhan yang hebat.”

Berikutan pengambilalihan itu, Terrot akan terus dikendalikan di bawah pimpinan pengarah urusan Robert W. Czajkowski dan Dirk Lange. Santoni Shanghai merancang untuk mengekalkan ibu pejabat Terrot di Chemnitz, Jerman, bersama-sama dengan kemudahan, jenama dan amalannya.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)