64 dituduh dalam siasatan kes penyalahgunaan seks kanak-kanak di Kanada

(SeaPRwire) –   Lebih daripada 60 orang telah ditangkap dan beratus-ratus tuduhan telah difailkan dalam siri siasatan ke atas penyalahgunaan seksual kanak-kanak, polis Kanada berkata pada Rabu.

Detektif Staf Sgt. Tim Brown berkata siasatan telah dijalankan selama 10 hari pada bulan Februari dan membawa kepada penangkapan puluhan suspek yang dituduh membuat, memiliki dan mengedar.

“Kami bertindak balas kepada aduan daripada pelbagai pembekal perkhidmatan elektronik, jadi perkhidmatan seperti mana-mana platform media sosial,” kata Brown. “Sebahagian besar projek ini adalah itu.”

Brown berkata satu kes melibatkan menjerat dan melibatkan dalam talian.

Penyiasat berkata 64 orang telah dituduh dengan jumlah 348 kesalahan dan lebih daripada 600 peranti telah dirampas. Suspek berusia antara 16 hingga 67 tahun.

Polis mendakwa salah seorang yang dituduh memiliki 21 terabait data yang mengandungi bahan penyalahgunaan seksual kanak-kanak.

Mereka berkata 34 mangsa telah dikenal pasti dan 30 kanak-kanak telah dilindungi.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.