Lapangan Terbang Antarabangsa Charles de Gaulle di Paris memperkenalkan sistem pengendalian beg baharu sebelum Sukan Olimpik

(SeaPRwire) –   Pegawai di Paris Charles de Gaulle pada Selasa memperkenalkan sistem pengendalian beg baharu dan kawasan pengendalian beg khusus menjelang Sukan Olimpik 2024.

Peralatan baharu termasuklah sistem pengesan yang diperbaharui untuk membolehkan pemeriksaan beg penumpang yang lebih terperinci, supaya penumpang tidak perlu mengeluarkan barangan seperti , aerosol atau cecair dari beg mereka.

“Jika kami mempunyai keraguan tentang sekeping beg, beg itu tidak akan meninggalkan,” kata Edward Arkwright, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Aéroports de Paris, badan yang mengurus lapangan terbang Paris. “Kami lebih suka seorang atlet meninggalkan tanpa beg mereka daripada meninggalkan (dengan sesuatu) yang dipersoalkan.”

Sebagai pintu masuk pertama ke Sukan Olimpik dan Paralimpik, Lapangan Terbang Antarabangsa Charles de Gaulle mengharapkan untuk memproses lebih daripada 114,000 beg dari delegasi dan media dan dijangka menerima kira-kira 47,000 biji peralatan sukan.

Lapangan terbang juga memperkenalkan “kilang beg”, ruang khusus seluas 10,000 meter persegi untuk memproses peralatan dan beg delegasi sukan meninggalkan lapangan terbang berikutan majlis penutupan.

“Cabaran terbesar ialah beg bersaiz besar,” kata Sébastien Malaussene, pengurus projek lapangan terbang. “Atlet bepergian dengan semua peralatan sukan mereka dan mereka bukan penumpang biasa membawa sehingga empat, lima beg. Mereka mempunyai barangan sukan, kebanyakannya bersaiz besar.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.