Macron mengambil bahagian dalam perlawanan amal bola sepak sebelum Sukan Olimpik Paris

(SeaPRwire) –   Macron menunjukkan kemahiran sukan sekali lagi Rabu ini, kali ini ketika Paris bersiap-siap untuk menganjurkan Sukan Olimpik Musim Panas.

Macron, dikenali sebagai peminat bola sepak, memakai jersi untuk perlawanan amal bersama-sama bintang bola sepak dan pemain selebriti di sebuah kelab di Yvelines, barat Paris. Acara itu, yang mengumpul dana untuk amal kesihatan kanak-kanak yang diketuai oleh isteri pertama Brigitte Macron, menampilkan barisan termasuk bekas pemenang Piala Dunia dan Didier Deschamps.

Sejak dipilih pada tahun 2017, lelaki berusia 46 tahun itu telah memanfaatkan peluang-peluang untuk mempamerkan kemahiran dan fizikalnya – cara yang diperhatikan oleh pemerhati sebagai cara yang mesra foto untuk mempromosikan imej dinamik sebagai presiden Perancis termuda.

Awal tahun ini, gambar Macron memukul beg tinju menjadi viral di media sosial di mana ia secara meluas dipandang sebagai pusingan terbaru dalam usahanya untuk memperkukuh tindak balas Eropah terhadap pencerobohan Rusia ke Ukraine.

Macron juga telah berjanji untuk menenggelamkan diri di air tawar Sungai Seine yang baru dipulihkan, yang akan digunakan untuk acara Olimpik beberapa hari semasa Sukan.

Rabu ini, presiden Perancis bermain di padang tengah, bermain bersama juara Piala Dunia 1998 dan ikon bola sepak seperti dan Eden Hazard. Perlawanan itu juga menyaksikan penyertaan personaliti lain seperti pejuang MMA Cyril Gane dan bekas penjaga gol Jerman Jens Lehmann.

Tidak tepat baru ke arena bola sepak, Macron sebelum ini menyertai perlawanan amal, terutamanya menjaringkan daripada kotak penalti dalam perlawanan menentang pekerja kesihatan tiga tahun lalu.

Selepas perlawanan, semua peserta dalam perlawanan Rabu ini dijemput ke Istana Elysee, menggarisbawahi status sosial acara itu ketika persiapan untuk Sukan berlangsung.

Perlawanan amal ini menekankan penglibatan berterusan Macron dengan sukan sebagai cara untuk mempromosikan kebajikan dan semangat negara menjelang spektakel antarabangsa penting Sukan Olimpik yang akan berlangsung di Paris antara 26 Julai hingga 11 Ogos.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.