GAC Group Hadir di Pameran Kereta Antarabangsa Guangzhou ke-21

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, Nov. 19, 2023 — Pameran Kereta Antarabangsa Guangzhou ke-21, juga dikenali sebagai Auto Guangzhou 2023, bernilai tema ‘Teknologi Baru, Kehidupan Baru’, bermula di Pazhou pada November 17. Semasa sidang media ‘Mobiliti Hijau Pintar’ yang dianjurkan oleh Kumpulan GAC, kumpulan itu mengkaji semula pelan NEXT tahun ini dan mengumumkan bahawa pemasangan bateri pepejal semua ke atas kenderaan pada tahun 2026. Selain itu, tayangan dunia konsep kereta hidrogen-elektrik pintar hijau GAC Group, ERA, janji akan mencipta pengalaman baru mobiliti hijau pintar. Sidang media itu dihadiri oleh pasukan eksekutif Kumpulan GAC termasuk Pengerusi Zeng Qinghong, Pengurus Besar Feng Xingya, dan kira-kira 400 wakil media dari seluruh negara.


2023 adalah tahun pertama bagi Kumpulan GAC untuk mengembangkan Pelan NEXT secara menyeluruh. Pertama sekali, kumpulan itu mempercepatkan transformasi dan pengupgrading sektor kenderaan lengkap, mendorong AION dan GAC MOTOR, dengan daya dorong ganda “EV+XEV”. Kedua, rantai industri tenaga baharu yang bersepadu sedang dibina, termasuk pembangunan bateri kuasa prestasi tinggi dan bateri penyimpanan tenaga. Ketiga, berikutan strategi antarabangsa ‘1551’ untuk 2030, Kumpulan GAC telah memulakan perjalanan antarabangsa baharu. Ini termasuk pembangunan serentak produk dalam dan luar negara, pembinaan cepat gudang komponen luar negara, dan penubuhan pejabat serantau luar negara dan sebagainya.

Dalam pelaksanaan Pelan NEXT, Kumpulan GAC juga telah merancang susunan strategik dalam teknologi maju, seperti teknologi sel bateri generasi baharu. Terutamanya, bateri pepejal telah mencapai kemajuan. Dengan ketumpatan tenaga sel bateri mencapai 400Wh/Kg, bateri pepejal dijangka akan memastikan keselamatan dan kebolehpercayaan dalam keadaan ekstrem dan dijangka akan dipasang pada kenderaan pada tahun 2026.

ERA, konsep kereta hidrogen-elektrik Kumpulan GAC, telah dibangunkan dengan perspektif masa depan. Ia mempunyai output kuasa yang kuat sebanyak 540 kuasa kuda, julat dilanjutkan melebihi 800km+, dan tidak mengeluarkan emisi. Ia mempunyai reka bentuk luaran berteknologi tinggi dengan konsep ‘ruang hidup mudah alih’ dalaman, terus menjelajah reka bentuk ruang berpusat manusia.

Dalam pameran kereta ini, jenama bebas dan syarikat usaha sama Kumpulan GAC telah melancarkan pelbagai kenderaan tenaga baharu, menandakan peralihan kolektif ke arah penyelektrikan pintar. Pada masa hadapan, Kumpulan GAC akan memanfaatkan kekuatan organisasi keseluruhan untuk memperkukuh inovasi teknologi dan meningkatkan jenama bebas, dengan tegas maju ke arah matlamat kumpulan ‘Trillion-Yuan’.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)