Gala Star beri inspirasi $2.3 juta dalam sumbangan untuk menyokong program neurosains Children’s Minnesota dan pusat perubatan jenis pediatrik yang pertama

Health57 pressmaster Star Gala inspires $2.3 million in giving to support Children's Minnesota neuroscience program and first-of-its kind pediatric surgery suite

(SeaPRwire) –   MINNEAPOLIS dan ST. PAUL, Minn., 18 April 2024Minnesota untuk kanak-kanak amat teruja untuk mengumumkan dana sejumlah $2.3 juta yang berjaya dikumpul bagi dana sistem kesihatan pediatrik bukan untung . Malam Star Gala amat dinantikan sebagai salah satu malam terbesar untuk komuniti pencinta Twin Cities selama setahun. Acara tahun ini menyokong The Kid Experts® di Minnesota untuk kanak-kanak yang merawat pelbagai jenis penyakit dan kecederaan sistem saraf seperti gegaran, tumor otak, epilepsi dan gangguan jarang berlaku pada kanak-kanak berumur lingkungan dari lahir hingga 21 tahun.

Logo <span class=Minnesota untuk kanak-kanak (PRNewsfoto/Minnesota untuk kanak-kanak)” src=”http://rssdatabase.tickerwit.com/images/324/41324_2.jpg” title=”Logo Minnesota untuk kanak-kanak (PRNewsfoto/Minnesota untuk kanak-kanak)”>

Derma turut menyokong , kemudahan pembedahan canggih di Minnesota untuk kanak-kanak yang merupakan yang pertama seumpamanya di Amerika Utara.

“Program neurosains Minnesota untuk kanak-kanak berhasrat untuk berfungsi sebagai sumber yang boleh dipercayai dan sinar harapan untuk keluarga pesakit di seluruh negara kita yang mencari rawatan pakar untuk keadaan otak atau sistem saraf anak mereka – mewujudkan dan mengekalkan kepercayaan itu dibangunkan berlandaskan rawatan bertaraf dunia, teknologi canggih dan penyelidikan berdaya maju,” kata Dr. Meysam Kebriaei, pengarah perubatan program pembedahan saraf di Minnesota untuk kanak-kanak. “Dana amat penting dalam misi ini. Saya berterima kasih kepada setiap orang yang menyokong Star Gala tahun ini dan kepada komuniti kami yang dermawan yang menyokong pertubuhan kami sepanjang tahun.”

Star Gala tahunan yang ke-32, yang dihoskan oleh Rena Sarigianopoulos dari KARE 11 membawa pemimpin perniagaan, dermawan dan anggota komuniti ke The Depot di Minneapolis pada Sabtu, 13 April. Star Gala sebelum ini menyokong program penyelamat nyawa di Minnesota untuk kanak-kanak seperti , dan . Star Gala dapat diadakan dengan penajaan daripada APi Group dengan sokongan tambahan daripada Best Buy, Co. Inc., Great Clips dan UnitedHealth Group.

B-roll The Richard M. Schulze Family Foundation iMRI Surgical Suite boleh didapati .

Mengenai Minnesota untuk kanak-kanak

 ialah salah satu sistem kesihatan pediatrik terbesar di Amerika Syarikat dan satu-satunya di Minnesota yang khusus untuk kanak-kanak, dari sebelum kelahiran hingga dewasa muda. Sistem bebas dan bukan untung selama lebih daripada 100 tahun, Minnesota untuk kanak-kanak menawarkan lebih daripada 60 pakar pediatrik melalui dua hospital, pelbagai pusat pakar dan klinik di seluruh kawasan metro. The Kid Experts® di Minnesota untuk kanak-kanak dipilih oleh lebih banyak keluarga daripada mana-mana sistem kesihatan pediatrik yang lain di negara ini.

Jumpai kami di Facebook @childrensminnesota atau di Twitter dan Instagram @childrensmn. Sila kunjungi childrensMN.org.

SUMBER Minnesota untuk kanak-kanak

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.