Net Zero Carbon Intelligent Campus, dibina oleh Yancheng Power Supply Company of State Grid Jiangsu dan Huawei, Menang Hadiah Energy Globe

(SeaPRwire) –   SHENZHEN, China, Nov. 20, 2023 — Baru-baru ini, majlis anugerah Energy Globe diadakan di Shenzhen. Kampus Pintar Tanpa Karbon Bersih di Wilayah Jiangsu, China, yang siap sepenuhnya oleh Huawei dan State Grid, adalah satu-satunya projek Cina yang menerima anugerah ini. Anugerah ini mengiktiraf sumbangan cemerlang yang dibuat oleh Syarikat Pembekalan Tenaga Yancheng State Grid Jiangsu dan Huawei Electric Power Digitalization BU dalam bidang peralihan tenaga dan pembangunan hijau dan lestari. Birgit Murr, Konsul Komersial dan Ketua Konsulat Jeneral Austria di Guangzhou dan penyampaian anugerah, menyatakan bahawa “Kampus Pintar Tanpa Karbon Bersih di Wilayah Jiangsu, China, telah mendapat pengiktirafan antarabangsa sebagai model untuk netral karbon dan pembangunan lestari global.”

Birgit Murr presenting the award to Wang Sheng, General Manager of State Grid's Jiangsu Yining Energy Industry Group, and Dr. Anthony Hu, Chief Expert of Huawei's Electric Power Digitalization BU
Birgit Murr menyampaikan anugerah kepada Wang Sheng, Pengurus Besar Kumpulan Industri Tenaga Yining State Grid Jiangsu dan Dr. Anthony Hu, Pakar Kanan BU Digitalisasi Tenaga Listrik Huawei

Dihoskan oleh Yayasan Tenaga Global bebas dan tidak berpihak dari Austria dan disokong bersama oleh pertubuhan antarabangsa seperti Pertubuhan Pembangunan Perindustrian Bangsa-Bangsa Bersatu (UNIDO) dan Kementerian Persekutuan Austria untuk Tindakan Iklim, anugerah diberikan kepada beberapa calon terpilih daripada lebih 1000 projek. Pakar tenaga global terkemuka membuat pemilihan melalui beberapa pusingan untuk mencari calon terbaik.

Projek pemenang anugerah ini diketuai oleh Anthony Hu dari Huawei dan berdasarkan model transformasi T3 yang dicadangkannya untuk transformasi tenaga, transformasi tanpa karbon dan transformasi digital. Peserta projek membina tiga aplikasi senario yang memberi tumpuan kepada pengurusan tenaga pintar, tanpa karbon pintar dan kampus pintar.
Meliputi kawasan seluas 25.7 ekar, projek ini merangkumi 134,000 meter persegi pembinaan ramah alam yang memberi tumpuan kepada prinsip seperti reka bentuk hijau, kecekapan ekonomi, kecerdasan, perkongsian dan perkhidmatan sebagai demonstrasi.

Selain itu, projek dan penyelesaian ini memenangi Hadiah Juara di Summit Maklumat Masyarakat Sedunia (WSIS) 2022 di Jun 2022, dan dianugerahkan sebagai 10 Projek Global Teratas 2022 Hadiah Paulson untuk Kelestarian. Teori inti, seni bina dan model projek telah memenangi dua anugerah untuk Kertas Terbaik dan Laporan Terbaik di Persidangan IEEE tentang Internet Tenaga dan Integrasi Sistem Tenaga dan Forum Pembangunan Kuasa dan Tenaga Antarabangsa 2023.

Dapatkan maklumat lanjut mengenai Anugerah Energy Globe di:

Untuk maklumat lanjut mengenai hadiah, sila rujuk:
.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai penyelesaian dan amalan Huawei dalam industri tenaga elektrik, sila lawati .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)