Puyuan Fashion Resort 2024: Perasmian Besar Trend Global dan Warisan Tempatan

Puyuan Fashion Resort 2024: A Grand Unveiling of Global Trends and Local Heritage

(SeaPRwire) –   TONGXIANG, China, April 27, 2024 — Pada April 24, 2024, Puyuan Fashion Week membuat debutnya di Puyuan Fashion Resort. Meneruskan konsep inti “Menenun adalah Fesyen”, mencadangkan tema “Menenun Masa Depan yang Bijak”. Mengkombinasikan kecantikan fesyen tenunan dengan pesona idilik bandar air Jiangnan, acara ini memanfaatkan warisan industri tenunan tempatan yang kaya, menyatukan budaya tradisional dengan tren fesyen kontemporari secara licin. Tujuannya adalah untuk mempamerkan hubungan simbiosis antara industri fesyen dan pelancongan bandar liburan, mempercepat internasionalisasi industri fesyen Puyuan, mempromosikan transformasi pusat industri tenunan tempatan, dan membangunkan pereka muda.

Pada hari pembukaan, Puyuan Fashion Week menarik artis terkenal, supermodel fesyen, dan penentu tren yang banyak, memasukkan warna yang ceria ke dalam pesona klasik Jiangnan. Ia dimulakan dengan tunjuk ajar eksklusif VIP yang diketuai oleh pereka terkenal China Vera Wang. Label berprestij beliau, VERA WANG HAUTE, melancarkan Koleksi Capsule Musim Bunga/Panas 2024, mempamerkan estetik avant-garde ciri khasnya kepada penonton yang terpesona.

Pembukaan besar terus dengan persembahan oleh jenama mewah THE ATELIER, di bawah pengarahan kreatif dan panduan reka bentuk pereka terkenal dunia China Professor Jimmy Choo. Falsafah reka bentuk THE ATELIER menganjurkan perlanggaran dan penyatuan pelbagai idea, budaya, dan estetik, adalah sepadan dengan atmosfera unik Resort. Tunjuk persembahan dengan cemerlang menangkap denyutan tren fesyen global.

Penutupan akhir Puyuan Fashion Week akan menampilkan persembahan luar biasa oleh La Mofiel, jenama fesyen mewah yang memperingati sepuluh tahun kemahiran elit. Menjauhkan diri dari format catwalk konvensional, tunjuk penutup akan secara unik meletakkan model di atas bot dayung di latar belakang menarik Resort. Penyatuan fesyen dan lokasi yang indah dijanjikan menjadi ciri utama, memastikan penutupan spektakuler untuk perayaan.

Selain itu, dari April 24 hingga 28, Puyuan Fashion Week menampilkan empat pengenalan jenama pereka dan enam tunjuk jenama tempatan dalam bentuk tunjuk jalan muzik berlatar belakang pemandangan. Mengambil kelebihan daya tarikan semula jadi Puyuan dan bekerjasama dengan Jenama tempatan, seluruh kawasan akan diubah menjadi arena tunjuk yang sarat makna dan pengalaman.

Sejak penubuhannya, Puyuan Fashion Resort telah menjadi latar belakang untuk pelbagai acara silang, termasuk Puyuan Fashion Week, Persidangan Pencipta Douyin, dan Majlis Anugerah Lelaki Tahun GQ Zhizu. Acara-acara ini telah menghubungkan tren fesyen dengan gaya hidup bandar. Dengan menganjurkan acara-acara ini, bandar telah menyatukan santai dan gaya hidup mewah secara licin, merintis model baru yang menggabungkan “pelancongan budaya + industri tempatan”.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.