Apa Yang Berlaku Dengan Saham BioNTech Hari Ini?

BioNTech Stock Price

(SeaPRwire) –   Pada Isnin, BioNTech (NASDAQ: BNTX) telah mengeluarkan laporan keuntungan suku pertama, mendedahkan perubahan daripada pendapatan 2.05 euro kepada kerugian 1.31 euro sesaham, gagal mencapai anggaran konsensus kerugian 97 sen. Jualan bagi suku tersebut berjumlah 187.6 juta euro, jauh lebih rendah daripada 1.3 bilion euro dilaporkan setahun lalu dan gagal mencapai anggaran konsensus sebanyak 427.5 juta euro. Syarikat itu juga mencatat kerugian suku tahunan sebanyak 315 juta euro berbanding keuntungan 502 juta euro pada tempoh yang sama tahun lalu.

Jens Holstein, Ketua Pegawai Kewangan BioNTech, menyatakan keyakinan terhadap masa depan syarikat, dengan menyatakan bahawa kira-kira 90% daripada jumlah pendapatan tahunan dijangka akan diiktiraf pada bulan-bulan terakhir 2024, terutamanya pada suku keempat. Beliau menekankan kedudukan tunai yang kukuh sebanyak 16.9 bilion euro syarikat, yang meletakkan mereka dalam kedudukan yang baik untuk melabur dalam portfolio R & D mereka dan mengembangkan perniagaan untuk kesiapan komersial dalam bidang onkologi.

Ugur Sahin, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengasas Bersama BioNTech menekankan data pra-awal positif bagi calon mRNA berindividual dan off-the-shelf mereka, menggariskan potensi platform iNeST dan FixVac mereka. Beliau menyatakan rasa tidak sabar untuk memberikan lebih banyak maklumat sepanjang tahun mengenai portfolio onkologi mereka, termasuk program antibodi berspesifik dan ADC.

Memandang ke hadapan, BioNTech merancang untuk membangunkan dan memasarkan vaksin COVID-19 beradaptasi varian dan mempercepatkan aktiviti pembangunan klinikal untuk merealisasikan potensi penuh portfolio onkologi mereka, bertujuan untuk menjadi syarikat komersial dengan ubat-ubatan pasaran untuk kanser dan penyakit berjangkit.

Dari segi panduan, BioNTech mengesahkan sasaran pendapatan 2024 berjumlah antara 2.5 bilion euro hingga 3.1 bilion euro. Sementara itu, rakan kongsi mereka Pfizer Inc. (NYSE: PFE) menyatakan minggu lalu bahawa mereka menjangka jualan gabungan 2024 produk COVID-19 sebanyak 8 bilion dolar AS, dengan 5 bilion dolar AS datangnya daripada vaksin COVID-19 Comirnaty yang dipasangkan dengan BioNTech.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.