21st.BIO memperkenalkan kemudahan loji ujian berskala kecil untuk mempercepat kesan inovasi bioteknologi di seluruh dunia

biotech01 Artfully79 21st.BIO unveils a new pilot plant facility to accelerate impact of biotech innovations globally
  • Gabungan teknologi terbukti secara industri dengan kapasiti fermentasi dunia kelas, 21st.BIO membantu pelanggan mencapai skala lebih cepat, dengan cara yang berisiko rendah dan efektif dari segi kos.
  • Margrethe Vestager, Naib Presiden Eksekutif Suruhanjaya Eropah, hadir untuk merasmikan kemudahan loji ujian, bersama seratus tetamu lain dari sektor kewangan, politik, dan industri bio.

(SeaPRwire) –   COPENHAGEN, Denmark dan DAVIS, Calif., 6 Mei 2024 — 21st.BIO melancarkan kemudahan loji ujian baru di ibu pejabat Denmarknya, direka untuk menyokong syarikat meningkatkan bioproduksi.

21st.BIO menyediakan perkhidmatan daripada pembinaan strain hingga pengembangan pengeluaran perindustrian kepada pelanggan di seluruh dunia. Gabungan teknologi terbukti secara industri dengan kapasiti fermentasi, syarikat akan membantu pelanggan mencapai skala lebih cepat, dengan cara yang berisiko rendah dan efektif dari segi kos.

Mengapa kita perlukan kemudahan ujian? Kesilapan meningkatkan skala menelan kos wang dan masa yang banyak

“Dalam industri ini, kesilapan meningkatkan skala akan menelan kos wang dan masa yang banyak,” jelaskan Thomas Schmidt, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif di 21st.BIO. “Bagi pelanggan kami, semua berkisar tentang mendapatkan langkah seterusnya betul. Keupayaan untuk meningkatkan produktiviti ketika juga bergerak ke skala yang lebih besar ialah yang membezakan antara yang baik dengan yang hebat.”

21st.BIO menawarkan kemudahan ujian ini kepada pasaran untuk memudahkan dan mempercepatkan langkah antara fermentasi skala makmal dalaman dan pengeluaran skala besar. Pengalaman mendalam dan pembinaan loji ujian 21st.BIO adalah sesuai untuk menentukan parameter penting dan peralatan yang diperlukan untuk pengeluaran protein skala besar yang optimal melalui fermentasi. Ini akan, selain protokol fermentasi terbaik, misalnya juga membantu pelanggan memilih CMO terbaik untuk keperluan projek individu dan menghadkan risiko kegagalan mahal.

Kemudahan loji ujian 21st.BIO direka untuk pengembangan pengeluaran perindustrian

Kemudahan dan semua peralatan pemprosesan adalah canggih dan terkini, dengan banyak peralatan direka khas untuk 21st.BIO.

“Matlamat kami dengan ujian ini adalah untuk membina mini kilang, untuk mempersiapkan pelanggan kami untuk pengeluaran perindustrian skala besar. Oleh itu, kami mahu peralatan proses menyerupai apa yang akan dijumpai pelanggan pada langkah seterusnya dengan pembuatan bio secara besar skala – hanya diturunkan ke skala ujian,” jelaskan Thorvald Ullum, Ketua Pegawai Teknologi di 21st.BIO. Beliau menambah, “Pelanggan kami bekerja bersama pakar kami di loji ujian untuk menguji pelbagai aspek proses serta membina kemahiran dan keyakinan untuk pengeluaran skala besar mereka sendiri.”

Dengan lebih 3,000 liter kapasiti fermentasi, kemudahan ini menawarkan keseluruhan keupayaan, peralatan dan kepakaran untuk membantu pelanggan mengoptimumkan proses khusus mereka. Loji ujian ini memberi tumpuan kepada meningkatkan pengeluaran protein rekombinan dan peptida dengan aplikasi dalam pemakanan, makanan dan minuman, pertanian, bahan bio, dan biofarmasi.

Loji ujian ini direka untuk membolehkan kerjasama yang kuat antara 21st.BIO dan pasukan pelanggan semasa pengembangan skala. Kemudahan ini terletak strategik di bangunan yang sama dengan makmal pembangunan strain syarikat, membolehkan kerja sama untuk terus memperbaiki strain pengeluaran dan proses fermentasi pelanggan.

Loji ujian 21st.BIO menyambut pemimpin yang ditubuhkan dalam industri pengeluaran bahan tambahan serta syarikat permulaan awal tahap.

Perlumbaan global untuk biosolusi sedang berlangsung

Tempat kelahiran pemionir fermentasi ketepatan seperti Novo Nordisk dan Novonesis, Denmark adalah pemimpin semula jadi dalam biopengeluaran. Menurut laporan McKinsey, dianggarkan kira-kira 60% input kepada ekonomi global boleh dalam masa akan dihasilkan menggunakan biologi. Kerana potensi ini, banyak negara sedang melabur besar-besaran dalam teknologi biopengeluaran untuk menghasilkan nutrisi berkualiti tinggi dan bahan bio secara tempatan dalam masa ketidakpastian iklim dan geopolitik.

Eropah mempunyai peluang untuk membawa teknologi dan pengetahuan terkemuka ini untuk memberi manfaat kepada dunia. Oleh itu, perasmian 21st.BIO bermula dengan mesyuarat bulat eksklusif, di mana dua puluh peserta peringkat C dari landskap politik, kewangan dan perindustrian mengadakan perbualan makan tengah hari mengenai kepimpinan negara-negara EU dalam pengembangan skala perindustrian biopengeluaran.

Margrethe Vestager, Naib Presiden Eksekutif Suruhanjaya Eropah, hadir pada acara tersebut dan menekankan potensi tinggi sektor bioteknologi untuk menangani cabaran utama daripada memastikan kemampanan hingga menstabilkan rantai makanan global. Beliau menekankan kepimpinan Eropah dalam sains, seraya mengakui bahawa mengambil sains ke pasaran sering terhalang oleh kekurangan dana yang mencukupi, prosedur pengawalseliaan yang panjang, dan bekalan tenaga kerja yang berkurangan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.