Karpowership dan Petrobras membentuk perikatan strategik untuk meningkatkan projek gas asli bersepadu di Amerika

Oil and Gas 5 Karpowership and Petrobras forge strategic alliance to enhance integrated natural gas projects in the Americas

(SeaPRwire) –   ISTANBUL, May 7, 2024 — Karpowership dan Petrobras telah menandatangani Memorandum of Intent (MoI) untuk menggabungkan kepakaran masing-masing dalam sektor gas asli dan kuasa. Ini termasuk pemeluwapan untuk loji terapung dan daratan, penyimpanan gas asli dan LNG, serta program regasifikasi, untuk menjamin bekalan dan memenuhi permintaan industri tenaga di seluruh Amerika.

Representatives of both Petrobras and Karpowership were in attendance at the MoI signing at Petrobras HQ

Pelaburan di negara ini adalah sebahagian daripada strategi global Karpowership, yang tidak sahaja menyokong keselamatan tenaga, tetapi juga pembangunan sosioekonomi rakan kongsi strategiknya. Sejak 2022, syarikat ini telah membangunkan projek paling pantas di dunia dari LNG ke kuasa di Brazil di mana ia kini mengendalikan empat loji terapung, dikenali sebagai Powerships, dengan kapasiti kontrak 560 MW. Ini selain daripada dua projek penjanaan tenaga solar di Negeri Rio de Janeiro.

“Persetujuan ini dengan Petrobras menguatkan komitmen jangka panjang kami kepada Brazil, pusat pelaburan kami di Amerika Selatan. Ia akan menjadi peluang bagi kami untuk bekerja sama pada strategi perniagaan baharu dengan salah satu syarikat tenaga terbesar di dunia, dan berpotensi meluaskan penawaran kami kepada masyarakat Brazil dan Amerika”, kata Beyza Özdemir, Pengarah Serantau Operasi Komersial untuk Amerika Selatan di Karpowership.

Syarikat itu juga mengharapkan membuat pelaburan baharu dalam tahun-tahun akan datang dalam projek boleh diperbaharui serta inisiatif teknologi hijau. Selain itu, Özdemir menunjukkan bahawa syarikat itu komited untuk mewujudkan peluang pekerjaan baharu dalam industri maritim, gas dan kuasa Brazil selaras dengan amalan terbaik ESG antarabangsa.

Tentang Karpowership

Dengan pengalaman lebih 25 tahun dalam industri loji kuasa terapung, Karpowership telah menubuhkan diri sebagai pembekal utama penyelesaian tenaga yang fleksibel, boleh dipercayai dan lebih bersih di seluruh dunia. Dengan kapasiti pasangan global sehingga 7,000 MW, meliputi Powerships terkenal syarikat dan loji daratan, bersama-sama armada infrastruktur LNG terapung termasuk kapal LNG dan FSRU, Karpowership beroperasi di 4 benua. Menawarkan penyelesaian penjanaan kuasa pantas dan cekap, kapal-kapal syarikat boleh dilengkapi dengan pelbagai bahan api dan boleh dikerahkan dengan pantas untuk memenuhi permintaan grid dalam tempoh hanya 30 hari.

Di Brazil, projek tenaga solar syarikat, bersama-sama Projek Kuasa LNG-nya 560MW menggunakan Powerships dan FSRU yang terletak di Rio de Janeiro telah menjana lebih 1,500 pekerjaan terus dan tidak terus. Karpowership Brasil juga memelihara amalan terbaik ESG global di negara ini dengan menawarkan program penilaian teknikal dan pemindahan kemahiran bersama Tentera Laut, terlibat dalam pembangunan semula hutan dan sukarelawan serta menyumbangkan barangan pendidikan dan teknologi kepada masyarakat tempatan.

Gambar:
Gambar:
Logo:

Mr Orhan Remzi Karadeniz, CEO of Karpowership, and Mr Jean Paul Prates, CEO of Petrobras, formalizing the joint venture

Karpowership Logo

Cision Lihat kandungan asal:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.