Oppenheimer Memperluaskan Kemahiran Perbankan Pelaburannya dengan Pengangkatan Dmitry Gladkov dan Konstantin Derkatschew

(SeaPRwire) –   Ahli perniagaan berpengalaman tinggi yang berpangkalan di London akan memimpin kumpulan pasaran modal baru syarikat yang memberi tumpuan kepada Pasaran Membangun.

NEW YORK, 8 Mei 2024 — Oppenheimer Europe (Oppenheimer) — anak syarikat Oppenheimer Holdings, bank pelaburan dan pengurusan kekayaan terkemuka (NYSE: OPY) — mengumumkan hari ini penambahan lagi jangkauan perbankan pelaburan Eropah dengan penambahan Dmitry Gladkov dan Konstantin Derkatschew. Kedua-duanya akan berpangkalan di London dan berkhidmat sebagai Pengarah Urusan.

Gladkov dan Derkatschew datang ke syarikat itu dari Renaissance Capital dan akan bersama-sama memimpin Kumpulan Pasaran Modal baru yang memberi tumpuan terutamanya kepada rantau Eropah Timur dan Asia Tengah. Mereka akan melapor kepada Max Lami, Ketua Pegawai Eksekutif Oppenheimer Europe.

“Penambahan Dmitry dan Konstantin akan membolehkan Oppenheimer terus mengembangkan strateginya merentasi perundingan dan pasaran modal di Eropah Timur dan rantau Asia Tengah,” kata Lami. “Rekod prestasi mereka membina francais bank pelaburan teratas, digabungkan dengan keupayaan Pasaran Modal Tetap Membangun sedia ada kami dalam jualan dan perdagangan, akan terus menubuhkan Oppenheimer sebagai syarikat perundingan dan pasaran modal terkemuka.”

Gladkov menyertai Oppenheimer dengan pengalaman lebih 20 tahun dalam pasaran modal, penstrukturan semula dan kewangan korporat. Beliau telah menasihati pelanggan berasaskan Pasaran Membangun mengenai urus niaga pasaran modal hutang dan ekuiti mereka, yang telah membantu mereka mengumpul lebih $100 bilion. Baru-baru ini, Gladkov berkhidmat sebagai Ketua Perbankan Pelaburan Global di Renaissance Capital. Sebelum ini, beliau bekerja di J.P. Morgan, Goldman Sachs dan Barclays Capital.

“Aktiviti pasaran modal di rantau Eropah Timur dan Asia Tengah telah meningkat dengan ketara sejak awal tahun dan patut kekal kuat ke hadapan, berkat keperluan pembiayaan semula dan modal pertumbuhan yang besar syarikat-syarikat berkembang dan matang di seluruh Pasaran Membangun,” kata Gladkov. “Saya gembira menyertai Oppenheimer kerana syarikat itu berada dalam kedudukan yang baik untuk membantu pelabur merentasi struktur modal mereka, dengan keupayaan untuk menawarkan penyelesaian perundingan dan pasaran modal.”

Derkatschew menyertai Oppenheimer dengan pengalaman lebih 15 tahun dalam perbankan pelaburan dan pasaran modal. Dengan latar belakang Membangun dan Membangun dalam pembukaan pasaran modal dan operasi sindiket, beliau menasihati pelabur institusi mengenai pasaran modal swasta dan awam serta pengurusan liabiliti merentasi pelbagai sektor. Baru-baru ini, Derkatschew berkhidmat sebagai Ketua Pasaran Modal di Renaissance Capital. Beliau juga menghabiskan masa dengan J.P. Morgan dan UBS Investment Bank.

“Bilangan syarikat dan bank di Eropah Timur dan Asia Tengah yang sangat kurang diberi perkhidmatan oleh pasaran,” kata Derkatschew. “Pada masa yang sama, pelabur mencari alternatif kepada hubungan pasaran modal sedia ada dan memerlukan liputan perbankan pelaburan kanan dengan akses kuat kepada pengeluar berpotensi di Pasaran Membangun. Oppenheimer berada dalam kedudukan unik untuk memberi pelanggan keupayaan perundingan dan akses pelabur untuk memenuhi matlamat ini.”

Oppenheimer & Co. Inc.
Oppenheimer & Co. Inc. (Oppenheimer), anak syarikat utama Oppenheimer Holdings Inc. (OPY di Bursa Saham New York), dan syarikatnya memberi pelbagai perkhidmatan pengurusan kekayaan, broker saham dan perbankan pelaburan kepada individu bernilai tinggi, keluarga, eksekutif korporat, kerajaan tempatan, perniagaan dan institusi.

Oppenheimer Europe Limited
Oppenheimer Europe Limited (Oppenheimer), anak syarikat Oppenheimer Holdings Inc. (OPY di Bursa Saham New York) memberi perkhidmatan kewangan kepada institusi dan korporat EMEA merentasi perundingan korporat, ekuiti, pendapatan tetap, pasaran modal hutang dan kajian strategi portfolio.

Hubungan Media:
Joseph Kuo / Michael Dugan
Haven Tower Group LLC
424 317 4851 atau 424 317 4852
atau

SUMBER Oppenheimer & Co. Inc.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.