Syarikat Pelaburan Swasta Mata Peluang Pengambilalihan Peloton Berikutan Cabaran Kewangan

Peloton
(SeaPRwire) –  

Syarikat-syarikat ekuiti swasta dilaporkan sedang mengkaji potensi pembelian Peloton (NASDAQ: PTON), syarikat peralatan kecergasan berkaitan yang kini bekerja untuk memperbaharui hutangnya dan menggalakkan pertumbuhan berikutan tiga belas suku tahun berturut-turut kerugian kewangan, mengikut laporan CNBC.

Saham Peloton meningkat 13% dalam perdagangan awal sebagai tindak balas kepada berita tersebut.

Perbincangan mengenai kemungkinan menjadi swasta telah melibatkan sekurang-kurangnya satu syarikat ekuiti swasta dalam bulan-bulan kebelakangan ini, dengan sumber-sumber berdekatan dengan perkara itu berkongsi butiran di bawah syarat kerahsiaan.

Sebagai tindak balas kepada pertanyaan mengenai perkembangan tersebut, jurucakap Peloton menyatakan, “Kami tidak mengulas spekulasi atau khabar angin.”

Spekulasi itu datang berikutan perubahan penting dalam syarikat. Minggu lepas, Peloton mengumumkan keberangkatan CEO Barry McCarthy dan mendedahkan rancangan untuk pengurangan pekerjaan sebagai sebahagian daripada inisiatif mengurangkan kos yang lebih luas berikutan prestasi keputusan yang kecewa.

Walaupun harga telah dikurangkan, Peloton terus melihat penurunan permintaan untuk basikal latihan dan lantai bergeraknya. Ini membawa kepada hasil suku ketiga yang jatuh di bawah jangkaan dan mendorong syarikat itu menurunkan anggaran hasil tahun penuh.

Laporan itu juga menyatakan beberapa syarikat ekuiti swasta lain telah menunjukkan minat untuk mengambil alih Peloton, walaupun status perbincangan rasmi tidak pasti.

Gambar Utama: Megapixl ©Michaelvi.j

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.