Tentera Darat AS ditahan di Rusia, didakwa melakukan salah laku jenayah: pegawai

(SeaPRwire) –   Seorang tentera Tentera Darat Amerika Syarikat telah ditahan di Rusia pada hari Khamis lalu dan telah dituduh melakukan salah laku jenayah, menurut pegawai-pegawai.

“Persekutuan Rusia telah memaklumkan Kementerian Luar Negeri Amerika Syarikat tentang penahanan jenayah mengikut Konvensyen Vienna mengenai Hubungan Konsular,” kata Cynthia O. Smith. “Tentera Darat telah memaklumkan keluarganya, dan Kementerian Luar Negeri Amerika Syarikat sedang memberikan sokongan konsular yang sewajarnya kepada tentera itu di Rusia.”

Smith tidak dapat memberikan sebarang maklumat tambahan disebabkan kesensitifan perkara tersebut.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.