Saham Ibotta Meningkat 33% Dalam Pengenalan NYSE Yang Kuat

Saham Ibotta

(SeaPRwire) –   Ibotta (NYSE:IBTA), firma pemasaran digital yang disokong oleh , memasuki pasar dengan kukuh pada hari Khamis, dengan sahamnya dibuka 33% lebih tinggi di Bursa Saham New York (NYSE), memberikan nilai syarikat pada $3.55 bilion.

Dalam tawaran awam permulaan (IPO)nya, Ibotta menjual 6.6 juta saham pada harga $88 sesaham, melebihi julat harga awalnya $76 hingga $84 sesaham dan meraih $577.3 juta.

Lonjakan harga saham Ibotta mencerminkan permintaan yang kukuh untuk tawaran teknologi, yang mengetuai kebangkitan semula pasaran IPO A.S. pada tahun 2024 selepas tempoh yang lembap. Pelabur didorong oleh optimisme mengenai pendaratan lembut ekonomi tersebut.

Bryan Leach, Ketua Pegawai Eksekutif Ibotta, menggariskan rancangan syarikat bagi memanfaatkan hasil daripada IPO, menekankan fokus pada peningkatan teknologi yang dikuasakan oleh AI untuk menyediakan pengiklan dengan set keupayaan yang lebih kukuh dalam mencapai penonton yang besar. Dalam satu temu bual dengan Reuters, Leach menyerlahkan platform Ibotta, yang membolehkan jenama pengguna memberikan promosi dan menawarkan ganjaran wang tunai kepada pelanggan untuk pembelian harian mereka.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.