18 maut selepas kemalangan bas berhampiran Bandar Raya Mexico, pihak berkuasa mengesahkan

(SeaPRwire) –   Satu kemalangan bas berlaku di pinggir bandar Mexico City menyebabkan 18 orang maut pada Ahad, manakala 32 orang lagi cedera, menurut agensi perlindungan awam negeri.

Kemalangan itu berlaku di Malinalco di kawasan selatan negeri Mexico, yang mengelilingi ibu negara di tiga sisi.

Sebuah bas dari San Luis de la Paz, di negeri Guanajuato di Mexico tengah, ke kawasan suci Chalma selatan Mexico City, terbalik di lebuh raya.

14 orang maut serta merta, manakala empat orang lagi mati kemudian di hospital, menurut setiausaha keselamatan negeri Mexico.

Media tempatan menyiarkan gambar orang memberi bantuan kepada sanak saudara mangsa kemalangan.

Pejabat peguam negeri Mexico dan Guanajuato berkata mereka memberi bantuan kepada keluarga yang berkabung.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.