Politikus terkemuka Bahamas terbunuh semasa cubaan rompakan berhampiran Nassau

(SeaPRwire) –   Seorang politikus terkenal di telah dibunuh apabila dua penjenayah membuka api ke atas kumpulan orang ketika cuba merampas mereka, polis berkata Khamis.

Don Saunders, bekas ahli parlimen dan timbal pengerusi , mati di tempat kejadian lewat Rabu, menurut pegawai. Dia berusia 49 tahun.

“Kami masih mengumpulkan semua fakta ketika kami hadapi tragedi ini,” ahli parlimen dan ketua parti FNM Michael C. Pintard menulis dalam X, yang dahulunya dipanggil Twitter.

Pasukan Polis Diraja Bahamas menyatakan dalam kenyataan bahawa berlaku di Gambier Village, barat ibu negara, Nassau.

Polis berkata penjenayah tidak dikenalinya ketika itu menuntut wang tunai dan mula menembak selepas kumpulan itu “dikatakan panik dan melarikan diri mencari perlindungan.”

Tiada tangkapan segera.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.