Pilihan Put Saham Tesla Tunjukkan Peluang Potensi Penghasilan

Tesla Stock

(SeaPRwire) –   Laporan terkini menekankan peningkatan ketara dalam pilihan put luar pasar (OTM) (NASDAQ: TSLA) saham dengan tempoh matang 37 hari. Peningkatan ini menunjukkan bahawa TSLA mungkin telah mencapai dasar, menawarkan peluang pendapatan menarik bagi pemegang saham semasa.

Premium bagi pilihan put ini, berharga $3.45 sekontrak pada bahagian tawaran, memberikan pulangan serta-merta 2.223% bagi pelabur menjual kontrak ini. Dengan asumsi ulangan bulanan, ini diterjemahkan kepada pulangan tahunan dianggarkan sekitar 22.23%, walaupun tertakluk kepada keadaan pasaran.

Berkhasiat bagi Pemegang Saham

Selain itu, pelabur sedia ada boleh memanfaatkan situasi ini dengan menjual put OTM ini, meningkatkan pulangan mereka pada saham TSLA. Dengan titik keseimbangan ditetapkan pada $151.55 sesaham, jauh di bawah harga semasa $170.41, pelabur dilindungi daripada kerugian melainkan saham TSLA mengalami penurunan mendadak.

Lebih-lebih lagi, petunjuk terkini menunjukkan potensi pemulihan dalam saham TSLA daripada paras terendah baru-baru ini $162.50 pada 14 Mac, menjadikannya titik masuk yang sesuai bagi pelabur yang menjangkakan kenaikan lanjut.

Pertimbangan Risiko

Walau bagaimanapun, risiko wujud, terutamanya dengan laporan keuntungan suku kedua TSLA pada awal Mei. Ketidakpastian melanda prestasi kewangan syarikat berikutan suku pertama yang mencabar, ditandai dengan pertumbuhan pendapatan dan EBITDA yang sederhana.

Penilaian Sasaran Harga

Memandang ke hadapan, anggaran optimistik menunjukkan peningkatan ketara dalam aliran tunai bebas (FCF) TSLA untuk 2024, berpotensi menggerakkan modal pasarannya lebih tinggi. Dengan pertumbuhan pendapatan yang diramalkan, anggaran berhati-hati masih menunjukkan peningkatan ketara dalam FCF, menunjukkan kemungkinan penilaian rendah TSLA.

Peluang untuk Pendapatan Tambahan

Menjual pilihan put OTM memberikan strategi yang boleh digunakan oleh pemegang saham sedia ada untuk memperoleh pendapatan tambahan sambil juga menawarkan pendekatan berdisiplin untuk membeli saham TSLA pada harga yang mungkin lebih rendah. Dengan pulangan tahunan dianggarkan melebihi 23%, permainan pendapatan ini boleh memperkukuh pulangan pelabur, tertakluk kepada saham TSLA mencapai harga sasaran.

Secara ringkasnya, memanfaatkan peluang untuk memperoleh pendapatan tambahan melalui menjual pilihan put TSLA kelihatan menguntungkan, terutamanya bagi pemegang saham sedia ada yang ingin meningkatkan pulangan mereka di tengah ketidakpastian pasaran.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.