Laporan Institusi Bybit 2024: Institusi Menjadi Beroptimis dan Memerhati Rantai Cabaran, manakala Pembiayaan VC Meningkat Semula untuk Infrastruktur, Permainan Video, dan AI

58 Bybit Institutional Report 2024: Institutions Become Bullish and Eye Challenger Chains, while VC Funding Resurges for Infrastructure, Gaming, and AI

(SeaPRwire) –   DUBAI, UAE, 18 April 2024 — , salah satu daripada tiga tokoh dunia crypto bursa mengikut isi padu, bekerjasama dengan Treehouse, institut penyelidikan terkemuka industri yang menawarkan pandangan profesional mengenai aset digital, dan melancarkan crypto. Ia memberikan analisis menyeluruh tentang keadaan terkini crypto penerimaan di seluruh dunia, yang meneliti bagaimana ia dibandingkan dengan kewangan tradisional (TradFi).

Bybit Institutional Report 2024: Institutions Become Bullish and Eye Challenger Chains, while VC Funding Resurges for Infrastructure, Gaming, and AI

Sepanjang tempoh Oktober 2023 hingga Mac 2024, sektor crypto mengalami peningkatan nilai yang ketara, dengan nilai pasarannya yang meningkat daripada sedikit di atas $1 trilion ke lebih $2.5 trilion pada akhir Mac. Trajektori yang meningkat ini mencerminkan keyakinan pelabur yang semakin meningkat dan kemasukan modal yang besar ke dalam ekosistem crypto.

Dengan mendalami penemuan ini, laporan tersebut mendedahkan trend kenaikan harga di pasaran derivatif, bersama dengan petunjuk aktiviti rantaian yang semakin agresif untuk BTC dan ETH. Ia juga meneroka tingkah laku pelaburan institusi melalui metrik rantaian dan menyerlahkan minat yang semakin mendalam terhadap projek ekosistem AI dan BTC.

Tambahan pula, laporan itu menyiasat kesan jangka panjang yang berpotensi terhadap ETF dan menawarkan pandangan tentang apa yang boleh dijangkakan daripada peristiwa separuh bitcoin yang akan datang, serta tema utama yang diserlahkan untuk pergerakan harga naik pada tahun 2024 yang sudah mula menunjukkan tanda-tanda awal kenaikan.

Fokus Area Institusi: Sorotan Utama

1. Pasaran derivatif menjadi semakin menaik

Memeriksa kecondongan seruan letak jual jangka panjang selama 30 hari pada Mac 2024 mendedahkan sentimen menaik yang ketara meskipun pergerakan pasaran yang agak mengedar pada bulan Mac, dengan kedua-dua BTC dan ETH secara umumnya menunjukkan premium seruan yang besar.

Trend ini menunjukkan bahawa pelabur mengekalkan pandangan keseluruhan yang menaik terhadap potensi harga jangka panjang kedua-dua crypto utama ini menjelang akhir tahun.

2. Bitcoin sebagai lindung nilai TradFi yang sempurna

Kedua-dua BTC dan ETH‘s korelasi dengan indeks tradisional, ekuiti atau pendapatan tetap, kekal di bawah 3% dalam semua keadaan. Khususnya, BTC menunjukkan korelasi negatif pulangan dengan indeks ekuiti utama, yang menunjukkan peranannya yang berpotensi sebagai lindung nilai penggubahan portfolio yang berfokuskan ekuiti.

Dengan peruntukan 5% yang sederhana ke dalam BTC dan ETH (dengan wajaran yang sama), nisbah Sharpe S&P 500 boleh ditingkatkan daripada 2.20 hingga 3.15, yang mewakili peningkatan 43.6%. Kesan ini menjadi lebih jelas apabila pelabur sanggup mengambil risiko tambahan dan memperuntukkan lebih banyak modal ke portfolio crypto mereka.

3. Minat yang Diperbaharui terhadap rantai pencabar   

Sejak awal Q4 2023, token asli bagi rantai pencabar telah mengalami prestasi yang besar berbanding ETH. Contohnya, SOL muncul sebagai prestasi terbaik dalam kalangan token pencabar ini, meneruskan trend yang diperhatikan pada tahun 2021 sebagai rantai pencabar terbesar menurut TVL dan isi padu urus niaga.

4. Meningkatkan pembiayaan: infrastruktur, permainan dan projek AI

Pembiayaan Modal Teroka (VC) dalam industri crypto telah mengalami peningkatan yang besar. Pada Q4 2023, jumlah perjanjian VC meningkat sebanyak 21% untuk mencapai 174 perjanjian, dengan pembiayaan yang diumumkan mencapai $1.42 bilion, peningkatan sebanyak 29%. Pada Q1 2024, terdapat 243 perjanjian dengan jumlah pembiayaan yang diumumkan $1.94 bilion, yang mewakili peningkatan sebanyak 36% berbanding Q4 2023.

Projek infrastruktur kekal sebagai fokus utama pelaburan VC, yang menarik modal yang besar untuk menyokong elemen asas bagi ekosistem rantaian blok. Projek ini merangkumi pelbagai sektor, termasuk dompet perkakasan dan penyedia data rantaian blok, yang menawarkan penyelesaian penting untuk mengatasi cabaran industri dan mendorong inovasi.

Memandangkan pasaran tradisional menyepadukan dengan crypto, ia sentiasa memberikan cabaran bagi peserta TradFi dan pendatang baru untuk melayari kerumitan yang tinggi. Kekal mendapat maklumat adalah penting untuk kekal berada di hadapan dalam lanskap yang berubah-ubah ini.

Untuk membaca laporan penuh, lawati:

#Bybit / #TheCryptoArk

Mengenai Bybit

bybit adalah salah satu daripada tiga crypto bursa terkemuka dunia mengikut isi padu dengan lebih 25 juta pengguna. Ditubuhkan pada 2018, Bybit menawarkan platform profesional di mana crypto pelabur dan pedagang boleh menemui enjin padanan yang sangat pantas, perkhidmatan pelanggan 24/7 dan sokongan komuniti pelbagai bahasa. Bybit merupakan rakan yang berbangga dengan juara Pembina dan Pemandu Formula One: pasukan Oracle Red Bull Racing.

Untuk maklumat lanjut mengenai Bybit, sila layari .
Untuk pertanyaan media, sila hubungi: 
Untuk maklumat lanjut, sila layari:
Untuk kemas kini, sila ikuti:

| | | | | | | |

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Bybit Logo (PRNewsfoto/Bybit)

SOURCE