West Red Lake Gold Mines Menyelaras Strategi Eksplorasi Wilayah 2024 untuk Madsen dan Rowan

(SeaPRwire) –   VANCOUVER, British Columbia, April 29, 2024– (“West Red Lake Gold” atau “WRLG” atau “Syarikat”) () () gembira mengumumkan strategi 2024 untuk aktiviti eksplorasi serantau di seluruh hak milik Madsen dan Rowan yang dimiliki sepenuhnya, kedua-duanya terletak di Kawasan Emas Red Lake di Barat Laut Ontario, Kanada.

KENYATAAN PENTING:

 • Pemetaan serantau dan pengambilan contoh geokimia di Madsen dengan fokus pada Perhimpunan Confederation batuan, yang telah menyaksikan sedikit sekali kerja eksplorasi sejak 2014 (Rajah 1 & 2).
  • Dijangka akan bermula pada Mei 2024.
 • Sehingga 15,000m penggerudian permukaan akan diselesaikan di deposit Bijih Rowan dengan tumpuan pada pertumbuhan dan pengembangan sumber daya mineral tinggi yang sedia ada (Rajah 4) – seperti yang diumumkan sebelumnya pada .
  • Program penggerudian ini sepenuhnya dibiayai sehingga C$4.5 juta dan dijangka akan bermula awal Jun.
 • Pemetaan serantau dan pengambilan contoh geokimia di seluruh hartanah Rowan untuk mula menjana sasaran baharu untuk ujian penggerudian potensi masa depan.
  • Dijangka akan bermula pada Jun 2024.

Will Robinson, Naib Presiden Eksplorasi, menyatakan, “Pasukan kami sangat gembira untuk kembali ke medan pada 2024 di hartanah Madsen dan Rowan kami. Pengerudi bawah tanah di Madsen akan terus mengurangkan risiko sumber daya sementara memanfaatkan sepenuhnya peluang pengembangan berhampiran lombong, manakala kakitangan kami akan memberi tumpuan kepada kerja pengenalpastian tahap di seluruh paket tanah Madsen yang lebih besar untuk terus menjana dan mengembangkan sasaran baharu untuk saluran eksplorasi. Kepentingan khusus adalah potensi eksplorasi yang mungkin wujud dalam paket batuan Perhimpunan Confederation yang kekal tidak banyak dieksplorasi tetapi mewakili kira-kira 50% paket tanah di Madsen. Kami mempunyai bukti geologi cukup dari kerja terdahulu untuk menunjukkan prospektiviti dalam batuan Perhimpunan Confederation dan kami bertujuan untuk memperoleh pemahaman yang lebih baik tentang kawalan mineralisasi dan potensi ekonomi di seluruh bahagian paket tanah Madsen. Dengan pengerudi yang segera berputar di kedua-dua hartanah Red Lake kami, kami berharap untuk menyampaikan aliran berterusan keputusan positif sepanjang 2024.”

Figure 1.1 West Red Lake Gold Mines Outlines 2024 Regional Exploration Strategy for Madsen and Rowan
RAJAH 1. Peta rencana menunjukkan ketumpatan data pengambilan contoh permukaan yang dikumpul semasa 2014-2022 di seluruh hartanah Madsen. Perhatikan ketiadaan data dalam Perhimpunan Batuan Confederation meninggalkan kawasan ini kebanyakannya tidak dieksplorasi.

PERBINCANGAN

Kebanyakan kerja eksplorasi sejarah dan penggerudian di seluruh hartanah Madsen, dan dalam kawasan Red Lake yang lebih besar, hampir sepenuhnya tertumpu pada Paket Batuan Balmer. Paket batuan Perhimpunan Confederation kebanyakannya diabaikan dan dianggap tidak prospektif untuk menampung mineralisasi emas yang signifikan. Penemuan Kesilapan LP dan Zon Hinge di Dixie Lake pada tahun 2016 (24km SSE Madsen) telah memaksa komuniti geologi untuk menilai semula naratif ini, dan pasukan eksplorasi WRLG memanfaatkan sepenuhnya potensi eksplorasi yang masih wujud dalam batuan Perhimpunan Confederation di Madsen – yang meliputi kira-kira 50% paket tanah 47 kilometer persegi (“sq. km.”) dan kekal kebanyakannya tidak dieksplorasi.

Satu program serantau penuh skala telah dirancang untuk musim medan 2024 yang akan meliputi pemetaan geologi terperinci dan pengambilan contoh geokimia untuk mula membuka potensi eksplorasi penuh seluruh hartanah Madsen (Rajah 2). Pemetaan dan pengambilan contoh dalam Perhimpunan Confederation akan difokuskan kepada tiga kawasan utama:

1) Pantai Utara

 • Kawasan yang kurang dipetakan dalam konteks geologi yang sangat menggalakkan antara ultramafic Russet Lake dan ketaksejajaran Balmer-Confederation.
 • Selatan zon ini, beberapa keretakan mineralisasi menyeberangi stratigrafi (contohnya Zon Austin, Starratt, Wedge, Fork, dsb.).
 • Tumpuan akan menjadi pada eksplorasi untuk keretakan serupa tambahan.

2) Perhimpunan Confederation Utara

 • Kawasan ini kekal tidak banyak diuji.
 • Mengandungi sesetengah kejadian mineral seperti #1 Vein berkualiti tinggi, yang merupakan kawasan asal yang sedang ditambang di Madsen sebelum penemuan permukaan Zon Austin.
 • Objektif akan menjadi untuk mencari manifestasi zon geseran yang diketahui dalam Balmer (contohnya Starratt, Madsen, Derlak, dsb.) yang dinyatakan ke dalam hubungan dan konteks geologi yang menggalakkan dalam Perhimpunan Confederation.

3) Perhimpunan Confederation Selatan

 • Mengandungi sesetengah kejadian seperti terowong Faulkenham sejarah.
 • Tumpuan akan menjadi pada kawasan kontak mafik-felik.

Strategi ini mewakili pendekatan sistematik dan disiplin WRLG terhadap eksplorasi dan penjanaan sasaran.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.